החלפת כתרים מעל שתלים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

10/09/2021 | 04:07 | מאת: אביבית

עש בפי 2 שתלים כבר קרוב ל 20 שנה... השתלים יציבים ונוחים ללעיסה אולם הכתר (כתר אחד שמחובר על שני השתלים) שבור ושקלתי להחליפו האם רצוי וכדאי ? הן מבחינה רפואית, כדי לא לזעזע את המקום והן מבחינה כספית, האם שווה להשקיע בשתלים ותיקים. כל זאת בהנחה שהשתלים אינם מסבים לי שום בעייה.

כתרים שבורים בוודאי שניתן וצריך להחליף , בדרך טיפול נכונה (אם מוברגים- בדככ פתיחה פשוטה וקלה של הברגים, אם מודבקים זמנית כפי שנהוג בכתרים על שתלים ניתן להסיר ואם מודבקים קבוע ניתן לחתוך ) אין משמעות לגיל השתלים , הפרמטר שחשוב הוא כמות השתל האחוזה בעצם הלסת , אם ישנה אחיזה טובה לעצם - כמובן שמומלצת החלפת הכתרים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה