ציפוי חרסינה לשן קדמית

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

05/09/2021 | 09:46 | מאת: מיטל

תודה רבה על התשובה המהירה ! כתבת שציפוי חזיתי לא עוטף את החלל שדרכו בוצע טיפול השורש ולכן פחות טוב... מדוע צריך לעטוף ? האם בכדי שאור לא יחדור דרך השן וישקף את הצבע הכהה או מבחינת בריאות השן ?

אם כבר מבצעים ציפוי על השן רצוי שיעטוף גם את פתח הכניסה לטיפול השרש וכך יש פחות סכנה לחדירת זיהום דרך פתח זה, מעבר לכך ,עטיפת השן בציפוי היקפי מאפשרת הורדת שכבה רבה יותר בחזית השן במקרים שצריך לאטום ולטשטש צבע כהה ( הורדת חומר שן רב תגרום להגעה לשכבת הדנטין הפנימית וקשה יותר לסמוך על חוזק הדבקה לדנטין ) ולכן בעטיפת החלק הפנימי של השן מבטיחים אחיזה טובה יותר של הציפוי מבלי להסתמך רק על חוזק ההדבקה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה