ציפוי חרסינה לשן קדמית

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

03/09/2021 | 09:13 | מאת: מיטל

שלום ד״ר רוני, יש לי שן קדמית בלסת העליונה שעברה טיפול שורש. עם השנים צבעה האפיר/התכהה בחלק הסמוך לחניכיים. הוצעו לי 3 פתרונות ע״י רופאים שונים. 1. ציפוי חרסינה. שבו מורידים מעט חומר שן ומדביקים את הציפוי. אבל הבנתי שבגלל שהציפוי שקוף הצבע הכהה שבשן יכול להשתקף ואז התוצאה עלולה להיות פחות מוצלחת. 2. ציפוי חרסינה הקפי. שבו מורידים חומר שן כמו בהכנה לכתר, מדביקים בסיס זירקוניה כדי להסתיר את הצבע הכהה ועל זה ציפוי חרסינה. 3. ציפוי חרסינה הקפי. שבו מורידים פחות חומר שן מהכנה לכתר וישר מדביקים את הציפוי. מה לדעתך הפתרון הטוב ביותר עבורי ולמה ? ובכלל האם ציפוי הקפי מוצע רק לשן שעברה טיפול שורש כיוון שציפוי רגיל לא מספיק מוצלח ? תודה רבה ! מיטל

הפתרון המתאים לשן שעברה טיפול שרש נקבע בעיקר בהתאם לכמות חומר השן שנותרה, ככל שנותר יותר חומר שן מומלץ יותר לשקול ציפוי היקפי ולא כתר ולהפך, ציפוי חזיתי לא עוטף את החלל שדרכו בוצע טיפול השרש ולכן הינו אפשרות פחות טובה, מכיון שאני הראשון שיצרתי ציפוי היקפי וגם הטבעתי את השם ציפוי היקפי - אין ציפוי הקפי שבנוי משלד זירקוניה מצופה בחרסינה מכיון שנדרשת במקרה כזה הסרת חומר שן רבה מאד והמשמעות היא שזהו כתר. הפתרון האידיאלי במקרה זה יהיה ציפוי היקפי וציפוי כזה שנבנה בידים המתאימות של רופא וטכנאי בהחלט יכול להוות פתרון טוב

05/09/2021 | 09:44 | מאת: מיטל

תודה רבה על התשובה המהירה ! כתבת שציפוי חזיתי לא עוטף את החלל שדרכו בוצע טיפול השורש ולכן פחות טוב... מדוע צריך לעטוף ? האם בכדי שאור לא יחדור דרך השן וישקף את הצבע הכהה או מבחינת בריאות השן ?

בשן קדמית העוברת טיפול שרש פתח הגישה לטיפול שרש הינו מחלקה האחורי, ציפוי היקפי עוטף גם את פתח הגישה לטיפול השרש ומקטין את הסיכוי לחדירת זיהום מפתח זה, מכיון שישנו סיכוי לא מבוטל שהשן תשנה את צבעה ( באם זה עדין לא קרה) נדרשת בשן העוברת טיפול שרש הסרה של שכבה עבה של חומר שן על מנת לפנות מקום לחרסינה עבה לצורך אטימת הצבע הכהה, ככל שנוריד יותר חומר שן יש חשש רב יותר שהציפוי יודבק על שכבת הדנטין הפנימית ולא על אמאייל, חוזק ההדבקה לדנטין נמוך יותר ועצם עטיפת החלק האחורי של השן בעזרת הציפוי מקטינה את התלות בחוזק ההדבקה מסיבות אלו מומלץ במקרה זה ציפוי חרסינה היקפי ולא ציפוי חרסינה חזיתי בלבד

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה