האם זה נכון שבסוף כל ציפוי הופך לכתר כי כבר אין אימייל שיתפס עליו

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

15/08/2021 | 14:56 | מאת: יעקובי

רציתי לדעת האם זה נכון שכשעושים ציפוי בגיל צעיר יחסית 30-40 ועם הזמן מחליפים אותו כל כמה פעמים אז בגילאים מאוחרים 60-70 כבר לא יהיה אימייל וכל ציפוי למעשה כשיצטרכו להחליף אותו אז זה כבר יהיה לכתר , ואז המסקנה היא שכל עוד השן בריאה אז אין הצדקה לציפוי

בניגוד לכתרים שאינם מוצמדים בטכניקת קישור לשיניים ולכן חודרת עששת ונאלצים להחליף אותם, ציפוי מודבק לאמאיל , הסיכוי לחדירת עששת נמוך ביותר וציפויים יכולים להחזיק עשרות שנים אם אין כח חזק בצורה יוצאת דופן המסוגל לשבור גם שן טבעית ועלול לשבור ציפוי או החלפה לצורךאסתטי כמו שינוי צבע או סגירת מרווחים אם נפתחו בגלל נסיגת חניכיים, החלפת ציפוי אינה כרוכה בניקוי עששת ולכן אין פגיעה באמאייל, במקרים בהם יש צורך בטיפול נרחב יותר מבצעים ציפוי היקפי ובוודאי שלא כתר,

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה