טיפול אסטטי בשן שהאפירה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

14/08/2021 | 18:09 | מאת: מיכל

שלום רב, יש לי קיבוע בשניים תחתונות קדמיות עקב יישור שיניים. בצעתי פעמיים יישור ולכן השן הקדמית מספר 41 התחתונה מתה, לפחות זה מה שאמר לי רופא השיניים שעשה לי סתימת שורש. הסתימה בוצעה בחלק האחורי של השן בסמוך לקיבוע. בינתיים השן האפירה אפילו יותר. במרפאת שיניים של הכללית. המליצו לי או לצפות את השן - אבל אמרו לי שגם הציפוי עלול להשחיר. או לעשות כתר אקריל עם חזית חרסינה. או מבנה עם כתר חרסינה. היות ומדובר בשן קטנה וחלשה עם קיבוע יתכן ואצטרך אח"כ כתר (גשר) עבור כל ארבעת השיניים התחתונות. רציתי לשאול, 1) אם יש פתרון נוסף. 2) איזה פתרון אידאלי ביותר לטווח הארוך לטיפול בשן מס 41 שמחוברת עם קיבוע? תודה מראש

מיכל שלום, ציפוי חרסינה אינו משנה את צבעו, לכל היותר השן שמתחת לציפוי עלולה עם הזמן לשנות צבע, אין שום הגיון לא רפואי ובוודאי לא אסתטי בכתר אקריל עם ציפוי חרסינה ואני מניח שפשוט לא הבנת את ההסבר , ברפואת השיניים המתקדמת משתדלים לא לבצע כתרים בשיניים קדמיות בוודאי לא כפתרון ראשון ובוודאי שלא להכתיר בכתרים את 4 השיניים הקדמיות שלא לצורך רפואי , גם שן שעברה טיפול שרש ברב המקרים יכולה להיות מצופה בציפוי חרסינה היקפי

14/08/2021 | 21:06 | מאת: מיכל

תודה על תגובה מהירה. אם הבנתי אותך נכון הפתרון הוא ציפוי חרסינה היקפי? יש לך מרפאה נוספת פרט לתל אביב? תודה מראש

אכן ברב המקרים הפתרון השיקומי השמרני והאסתטי הינו ציפוי היקפי לשן שעברה טיפול שרש לרב בתוספת ציפוי/ים חזיתיים לשיניים הסמוכות . אל מרפאתנו בתל אביב מגיעים מכל הארץ ואין לי צורך במרפאות נוספות

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה