החלפת השלמת שן קדמית קומפוזיט בחרסינה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

11/08/2021 | 14:11 | מאת: עדן

שלום אני מעניינת בהחלפת השלמת שן קומפוזיט, בשן קדמית שצבעה השתנה בכתר חרסינה מאוחה לזירקוניה . מעדיפה זרקוניה כי נותנת מראה טבעי יותר והבנתי שניתן לשים אותה רק בקונסטלוציה של כתר. ההצעה שניתנה לי מהמרפאה מחייבת טיפול שורש מקדים, למרות שבצילום שנעשה לא עולה שיש בעיה בשורש. טיפול השורש הוצע כיוון שהשן בצבע שונה מיתר השיניים צהובה יותר, ייתכן שמתה להשערת הרופא, אומר שרק סדרת צילומים נוספים תבהיר אם מתה או לא ובכל אופן שכדאי לעשות טיפול שורש כי במהלך ההשחזה לכתר, מוקרן חום רב לשורש ולכן כדאי לעשות טיפול שורש מקדים כדי להמנע מנזק לשורש. האם באמת לא ניתן לראות שורש פגום מצילום אחד? האם כל כתר זרקוניה, מפאת חום שמוקרן במהלך השחזת שן, מצריך טיפול שורש? ובאופן כללי האם כדאי להחליף את השלמת השן בכתר חרסינה מאוחה לזירקוניה או שבכלל כדאי לעשות ציפוי מסוג חרסינה אי מאקס? תודה רבה.

ברפואת השיניים העולמית המתקדמת נמנעים מביצוע כתרים , כתר מחייב הסרת חומר שן רבה מאד ולכן ושאי שאינו אפשרות הטיפול הראשונה אלא הטיפול המועדף במרבית המקרים הינו בעזרת ציפויי חרסינה או ציפויי חרסינה היקפיים, הצורך בטיפול שרש אינו נקבע על סמך צילומים בלבד אלא בדיקות שונות נוספות ושאלת המפתח היא האם השן חיה או לא ( ניתן לבדוק את זה בצורה מדוייקת) ,

11/08/2021 | 18:58 | מאת: עדן

הוספתי תמונה להתרשמות. הסיבה לחידוש השלמה היא כאמור גוון שונה וכמו כן רצון לסגור רווח שנוצר בין שן קדמית לשן צדדית.

התמונה שצרפת לא עלתה ובכל מקרה כל מה שכתבתי בתשובתי הקודמת עדיין רלבנטי בלי קשר למראה בתמונה

11/08/2021 | 19:09 | מאת: עדן

תודה על המענה המהיר ד"ר אמיד. הרופא לא הציע לעשות בדיקות משלימות... אלא ישר להתחיל בטיפול שורש כשלב מקדים לכתר. האמת שלא ברור לי כבר מה כדאי לעשות.. כנראה אפנה לרופא אחר שיהיה מוכן לעשות את הבדיקות המשלימות כדי להבין אם כתר הוא באמת הכרחי או שכדאי בכלל להתחיל הליך של ציפוי. תודה רבה.

הבדיקות אליהן התכוונתי לא נועדו לקבוע האם יש צורך בכתר , הבדיקה האלמנטרית הינה בדיקת חיות שנועדה לקבוע האם יש צורך בטיפול השרש, ברפואת השיניים המתקדמת גם אם שן עוברת טיפול שרש במרבית המקרים לא מכתירים בכתר אלא ישנם פתרונות שיקום מתקדמים יותר

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה