במהלך טיפול שיננית נחתכה לי האינטר דנטל פפילה בין שן 21 ל 22

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

10/08/2021 | 01:51 | מאת: יעקב

שיננית הייתה אגרסיבית וטענה כי ביצעה ניקוי עמוק למרות שבאתי לניקוי אבנית שגרתי, לאחרהטיפול בשן קדמית היה חתך על הפפילה ככה שהפפילה התנדנדה ודיממה וחזרתי למרפאה והרופא הוציאה את החתיכה של הפפילה ונוצר דימום חזק , עכשיו אין דימום אבל גם אין פפילה , האם זה נזק בלתי הפיך בהנחה שהחניכיים בריאות ? ומה ניתן לעשות בינתיים בכדי לשמור על היגגינה כדי לאפשר לאזור להחלים? רופא טוען שהיות ויש דם אז הפפילה תצמח בחזרה תוך חודש ? האם יש אמת בטענה כזאת כי למיטב ידיעתי חניכיים הן די רגישות , האם יש מה לעשות מבחינה אסטטית ? כי זה יוצר רווח שחור בין השיניים

לצערי אין לי כל דרך להעריך את מידת הפגיעה בפפילה ללא בדיקה ובכל מקרה מעבר לניקוי עדין באיזור אין כל כך מה לעשות בשלב הזה עד לריפוי והערכת המצב

10/08/2021 | 17:17 | מאת: יעקב

תודה , כמה זמן בערך יש לתת לזה בכדי לבצע הערכת מצב האם יש סימני גדילה חזרה של הפפילה . במידה ואין סימני גדילה . האם יש טיפולים או משהו לעשות בכדי לשחזר אותה ?

רצוי להמתין כ6 שבועות לצורך ריפוי והבשלת החניכיים ולאחר מכן אם עדין נותרה פגיעה פנה למומחה חניכיים מיומן לצורך הערכת מצב, במקרים קשים ניתן לבצע השתלת חניכיים בנסיון לשחזר את הרקמה מצד שני יש בהחלט סיכוי שהפגיעה תחלים לחלוטין מעצמה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה