החלפת כתרים ישנים והחשש למה יתגלה מתחת

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

27/07/2021 | 00:05 | מאת: צח

שלום, יש לי שני כתרים מאוד ישנים בשיניים 11 ו-21 הם נעשו לפני 18 שנים, היום אני בן 35. אין לי בעיות של כאבים או רגישות בשיניים האלו כלל! יש לי בעיה אסטטית של הילה שחורה סביב הכתרים בחניכיים, בנוסף ריח רע מהאזור. החלטתי שאחליף את הכתרים, הלכתי לרופא לאחר המלצות רבות, בצילום שעשה לי תיאר עששת מתחת לאחד הכתרים, המלצתו היא לחתוך את הכתרים לבצע חידוש לטיפולי השורש ולעשות מבנים וכתרים מחרסינה חדשים. הוא הוסיף ואמר שיש סיכוי שלאחר הסרת הכתרים נראה כי השיניים במצב לא טוב ונצטרך עקירה ושתלים. שאלתי היא, אם אין לי שום כאב ושום רגישות אולי שווה לדחות את הטיפול האסטטי? האם ניתן לטפל בעששת מבלי להסיר את הכתרים? ולתת מענה לריח הרע. שאלה נוספת האם ניתן להעריך ע"פ צילומים ו\או מבחינה סטטיסטית מה הסיכוי שאני אצטרך פה עקירות ושתלים.

צח שלום, לא ניתן לטפל כראוי בעששת מתחת לכתרים ללא הסרת הכתרים , לרב ניתן להעריך את הצורך בעקירה טרום הסרת הכתרים, אם המקרה הינו גבולי הרי ככל שתקדים לבצע את הטיפול כך ישנו סיכוי גבוה יותר שהעששת לא תתקדם למצב שיצריך עקירות וניתן יהיה לשקם את השיניים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה