הלבנת שיניים ושן ״מתה״

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

12/07/2021 | 21:49 | מאת: יולי

שלום, אני מאוד מעוניינת להלבין את שיני, הבעיה היא שאחת מהשיניים הקדמיות היא שן ״מתה״ שעברה טיפול שורש לאחר טיפול אורטודנטי כושל. האם ניתן להלבין את השיניים? אן אולי לצפות את השן בציפוי? אשמח לעצה, מיואשת

יולי שלום, בהלבנת שיניים קונבנציונלית חודרים חומרי ההלבנה מהשכבות החיצוניות של השיניים אל השכבה הפנימית , ניתן בשלב ראשון לבצע הלבנה חיצונית במרפאה לכל השיניים, צפויה הלבנה חלקית ושיפור מסוים בגוון של השן שעברה טיפול שרש, ניתן לאחר מכן לבצע הלבנה פנימית לשן שעברה טיפול שרש על מנת לנסות להחזיר לשן את צבעה המקורי, כמובן שאם תוצאות ההלבנה הפנימית לא יחזירו את השן לצבעה המקורי ניתן לבחון את האפשרות לעשות שימוש בציפוי/ ציפויי חרסינה

12/07/2021 | 22:28 | מאת: יולי

האם ניתן לצפות רק את השן ה״מתב״ ואזכה למרעה אחיד?

ניתן כמובן לצפות רק את השן הבודדת אך לעולם שן בודדת מצופה לא תראה כמו שאר השיניים ( יכולה להראות קרוב מאד למראה שאר השיניים) מכיון שהאור אינו נשבר דרך חרסינה כמו שנשבר דרך אמאיל השינים הטבעיות ויש מעט שוני

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה