2 שאלות - בעניין ציפוי שיניים ובעניין אורתודונטיה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

10/07/2021 | 23:58 | מאת: נועה

ד"ר, ברשותך 2 שאלות, ותודה על המענה מאיר העיניים שלך באתר. (1) איך מטפלים בעששת שהתפתחה מתחת לציפוי בשן קדמית? האם מסירים את הציפוי? ואם מסירים, האם ניתן להחזירו בשלמותו לאחר ניקוי העששת? (2) האם ניתן לבצע טיפול אורתודונטי בקשתיות שקופות בלסת שבה יש גם שתל על שן טוחנת?

נועה יקרה, אין כל דרך להסיר ציפוי המודבק קבוע אלא לחתוך את הציפוי ולבצע מחדש, במקרים רבים ניתן לסלק עששת מחלקה הפנימי של השן ולהשלים לאחר מכן בעזרת סתימה מחומרים מרוכבים, בתכנון נכון ניתן לבצע טיפול אורתודונטי עם שתל בלסת ויותר מכך לעיתים מבצעים שתל לצורך עיגון ועזרה בטיפול האורתודונטי

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה