שאלה ...............

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

24/06/2021 | 09:06 | מאת: דנה

,האם במצב של שן שיש בה כבר טיפול שורש וכתר אז אם יש סדק אז זה לא סדק כותרתי כי יש כבר כתר ? כלומר בשן עם כתר וטיפול שורש ,אם יש סדק זה חייב עקירה ? כלומר הסדק יכול להיות רק שורשי ?

גם תחת כתר יתכן סדק כותרתי , יתכן סדק כותרתי שממשיך אל השרש וכמובן שיתכן סדק רק בשרש

24/06/2021 | 10:53 | מאת: דנה

,חשבתי שכתר אמור למנוע סדקים,לא ? ולמה כשיש כתר יש יותר סבירות שזה סדק כותרתי ולא סדק מהשורש ?

כתר בהחלט מצמצם את הסיכוי לסדק בכותרת אך לא יכול למנוע סדים, סדק גם יכל להווצר לפני התקנת הכתר ולבוא לידי ביטוי בשלב מאוחר, אין יותר סבירות שהסדק הינו מהכותרת ולא מהשורש , זה מקרי בהחלט

24/06/2021 | 13:22 | מאת: דנה

תודה רבה רק עוד שאלה קטנה סדק מהשורש ממה הוא נגרם ? מאכילת מזון קשה ?

דמייני לעצמך שהשן עשויה מאמאייל (דמוי זכוכית) וכל טראומה יכולה לגרום לסדק או שבר

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה