RE: RE: שאלה ............... (לת)

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

14/06/2021 | 13:22 | מאת: רונית

איך מאבחנים סדק בשן ? והאם רופא שיניים כללי יכול לראות זאת ? אציין שזו שן עם טיפול שורש וכתר

רופאי שיניים כלליים יכולים להיות עם רמות שונות של ידע , מיכשור ונסיון ובהתאם לכך גם התשובה לשאלתך, לעיתים ניתן לזהות סדק בבדיקה בעין או בבדיקה תחת מיקרוסקופ , בצילומי רנטגן פשוטים, לעיתים בסיטי ולעיתים בהתבטאות אופיינית של תוצאות הסדק בעצם הלסת סביב השן, ישנם כמובן מקרים בהם הסדק אינו נראה אלא סמפטומים של כאב

16/06/2021 | 08:26 | מאת: רונית

כשבודקים תחת מיקרוסקופ זה תוך כדי פתיחת השן ? או תוך כדי בדיקה חיצונית בלי לגעת בשן ? ושאלה נוספת, יש לי כאבים בשן בלעיסה שן עם טיפול שורש , הרופא אמר לי לקחת אנטיביוטיקה ואם זה לא יעבור ללכת למומחה לראות אם זה סדק ,השאלה אם האנטיביוטיקה לא לטשטש קצת את הבדיקה אצל המומחה או שתשקיט קצת את הלהבות לזמן מסויים ואז אם זה סדק אז אם אחכה יותר מידי השן תהיה מועמדת לעקירה כי הסדק יגדל

בדרך כלל בדיקה תחת מיקרוסקופ מבוצעת תוך כדי פתיחת השן לטיפול שרש , כמובן שגם ניתן להסתכל במיקרוסקופ חיצונית אך ניתן יהיה לראות רק סדקים בכותרת בלבד , אנטיביוטיקה לא תשפיע על סדק - לא תטשטש ולא תגדיל, לעיתים האבחנה לא חד מדמעית והסדק מתבטא עי אבדן עצם רק לאחר פרק זמן של מספר חודשים ויותר, איני רואה סיבה להמתנה ואם יש חשד לסדק מציע לפנות למומחה לטיפולי שרש בהקדם.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה