גשר בלסת עליונה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

02/06/2021 | 00:50 | מאת: רונה

מה ההבדל בין גשר קאנטילבר, לגשר מרילנד ? מה עדיף במקרה של חוסר בשן אחת ?

רונה שלום, למרות המילה גשר המופיעה בשני סוגי השחזורים, גשר קאנטילבר הינו כתר / כתרים המחזיקים כתר נוסף תלוי באויר ואילו מרילנד הינו כנף/ כנפיים המודבקת/ מודבקות אל השיניים משני צידי חוסר השן ואוחזות כתר באיזור חוסר השן , גשר עם קאנטילבר מצריך השחזת שיניים לכתרים ואילו במרילנד הכנפיים מודבקות ללא השחזה או עם השחזה מינימאלית וזהו ההבדל המהותי , הבדל נוסף הוא שהמרילנד תלוי רק בהדבקה ואינו עוטף את השיניים ולכן עלול להשתחרר בכל רגע נתון, התשובה מה עדיף תלויה בתנאים הספציפים הקיימים באיזור חוסר השן וכמובן שקיימת גם האפשרות לשתל

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה