שיניים..,,..............

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

28/05/2021 | 07:37 | מאת: יפה

יש לי שן חסרה, הרופא אמר לי שניתן לעשות דבר כזה , להשחיז שן אחת ולשים כתר ועל השן השניה שמים ברזל , מה זה בדיוק , ברזל גדול על השן באמצע השן מה זה בדיוק ?

לא ממש הבנתי למה הכוונה ב״ ברזל על השן״ אבל ברמה העקרונית לא רצוי ששן אחת תחזיק שן תלויה אלא שתי שיניים מאחזות להחזקת שן תלויה

30/05/2021 | 10:14 | מאת: יפה

ממה שהבנתי משחיזים שן אחת ובשן השלישית עושים שקע , occulasl rest

ללא הדבקת המשענת לשן תיתכן תנועתיות שלה וחדירת עששת מתחת למשענת

30/05/2021 | 16:50 | מאת: יפה

אז בעצם בשיטה זו לא מדביקים את המשענת?

על מנת שלא אתן לת אינפורמציה לא מדוייקת , הכי נכון לשאול את הרופא המטפל האם בכוונתו להדביק את המדענת או שזו תהיה מונחת בלבד על השן

30/05/2021 | 17:06 | מאת: יפה

תודה רבה , אגב בשיטה זו שן אחת מחזיקה שן תלויה באויר או שתי שיניים מחזיקות?

זו אינה שיטה אלא פתרון שיקומי הנקרא גשר קאנטילבר, בפתרון מסוג זה בדרך כלל שתי שיניים ( לפחות) מחזיקות כתר נוסף תלוי , אם מצב השן הבודדת הוא אופטימלי - במקרים מסויימים ניתן לצור גשר במתכונת שתארת

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה