שאלה בנושא שיניים .....

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

15/05/2021 | 10:28 | מאת: רותי

מה יכול יותר לפגוע בשיניים , חוסר בשן טוחנת עליונה או חוסר בשן טוחנת תחתונה ? כלומר האם חוסר בשן טוחנת עליונה יותר יכול להזיק לשיניים או שחוסר בשן טוחנת תחתונה יותר יכול להזיק ?

התשובה אינה תלויה באיזו לסת חוסר השן אלא בגורמים אחרים ( האם השן האחורית ביותר? ישנן טוחנות נוספות באותו צד? ,מה מצב העצם? מצב השיניים הסמוכות? שיניים סמוכות מונעות/ לא מונעות בקיעת יתר של השן ממול וכו)

15/05/2021 | 12:12 | מאת: רותי

אוקי ואם אני לא אשים שתל ולא גשר האם ניתן לשים קיבוע בפה שהשינים לא יזוזו או גשר עם ברזלים כמו של ילדים שימנע תזוזת שיניים ?

ניתן כמובן למנוע תזוזת שיניים באמצעים שונים ( תלוי במקרה)

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה