מה היתרונות והחסרונות של ציפוי חרסינה לעומת הלבנת שן לא ויטאלית?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

06/05/2021 | 22:44 | מאת: מיכל

יש לי שן שככל הנראה מתה/יש בה הסתיידות (הרופאים לא בטוחים) בשל טיפול אורתודנטי שעברתי כנערה. בעשור האחרון השן הצהיבה אט-אט וזה מפריע לי מבחינה אסתטית. הרופאים אומרים כי אין צורך בטיפול שורש וכעיקרון ללא הבעיה האסטתית לא כדאי לטפל בשן. יחד עם זאת המצב מפריע לי ולכן הוצע לי אחד משיניים: א. ציפוי של השן (ואולי גם של השן ליד, על מנת ליצור אחידות ועל אף שהשן ליד לבנה לגמרי) ב. טיפול שורש ולאחריו הלבנה של שן לא ויטלית. מה היתרונות והחסרונות של כל טיפול ומה ההפרש במחיר? למה סיכויי הצלחה טובים יותר? רוב תודות

שני סוגי הטיפולים שהזכרת אינם שתי צורות טיפול מקבילות שניתן לבחור מביניהן, ראשית יש להחליט ( מומחה לטיפולי שרש!!) האם צריך או לא לבצע טיפול שרש , לא מבצעים טיפול שרש רק כדי לבצע הלבנה פנימית, מה גם שאיש לא יכול להבטיח לך שהלבנה פנימית תשיב לשן את צבעה, אם נדרש טיפול שרש מצורך רפואי מבצעים אותו ולאחר מכן ניתן כמובן לנסות לבצע הלבנה פנימית , במקרים רבים גם אם הלבנה פנימית משפרת את צבע השן - לאחר פרק זמן יתכן מצב שבו השן חוזרת ומתכהה, כמובן שאם נדרש טיפול שרש כדאי בעקבותיו לנסות הלבנה פנימית ואם התוצאה טובה - ניתן להסתפק בה, במידה ולאחר הלבנה פנימית התוצאה אינה מספקת ניתן בכל מקרה לעבור לציפויי חרסינה, אם השן אינה עוברת טיפול שרש ניתן גם במקרה כזה לבצע ציפוי חרסינה , בניגוד להלבנה הפנימית - ציפוי חרסינה אוטם ומכסה את הצבע הכהה, אם הצבע מאד כהה ונדרשת הורדת שכבה עבה מהשן או אם השן עברה טיפול שרש ונדרש כיסוי גם מחלקה הפנימי - אני נוהג במקרים מסוגים כאלו לבצע ציפוי חרסינה היקפי העוטף גם חלק מחלקה הפנימי של השן ואינו נסמך רק על חוזק ההדבקה, חסרון ציפוי חרסינה לעומת הלבנה - יש צורך להוריד שכבה מאמאייל השן, יתרוו הציפוי- בידיים הנכונות ניתן גם לשנות צורה ולא רק צבע, שינוי הצבע בעזרת ציפוי הוא קבוע ולא תיתכן חזרת הצבע הכהה כמו בהלבנה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה