שאלה בנושא שיניים ..... .

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

05/04/2021 | 22:09 | מאת: דניאלה

שן 46 נעקרה , והשאלה אם אפשר לעשות גשר רק על שתי שיניים ולא על שלוש שיניים , אני פשוט לא רוצה להרוס שתי שיניים , כי כשעושים גשר אז משחיזים שתי שיניים וחבל... וגם אי אפשר לנקות אותו ,ושתל לא בא בחשבון כי שתל מועד לפורענות של דלקות , בקיצור, כן הייתי רוצה לשים משהו שם , השאלה מה הפתרון ,שן טוחנת זה חשוב,אך כל הפתרונות בעייתיים לא פחות ..

דניאלה שלום, בגשר נדרשות לפחות שתי שיניים להשלמת הטוחנת החסרה מכיון שכוחות הלעיסה על השן התלויה מפעילים כוחות מנוגדים המערערים את אחיזת השן הבודדת שאמורה להחזיק את הגשר, הפתרון הנכון יותר הוא כתר בודד על שתל, בכתר על שתל המבוצעים נכון ומתוחזקים נכון לא אמורה להיות דלקת , גם בגשר שאינו מתוחזק נכון יש דלקות ולעיתים בכמות רבה יותר מכיון שגשר קשה יותר לתחזוקה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה