כתר מתנדנד.

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

18/03/2021 | 22:22 | מאת: אורי לוי

שמו לי כתר קבוע (זירקוניה) על טיפול שורש לפני חצי שנה בערך לפני חודשיים - שלושה התנפחו לי החנייכים מסביב לכתר בפנים והוא היה קצת מציק הלכתי למרפאה ואמרו לי שזה כלום גם בצילום לא רואים כלום הרופאה בטעות ניסתה להוציא את הכתר עם מוציא כתרים ומאז הכתר התחיל להיות לא נוח ותחושה של כאילו נדבק וחוזר הלכתי למרפאה אחרת הוא אמר שיש לי דלקת ושאני אלך למומחה חניכיים הלכתי למומחה והם אמרו שבצילום אין דלקת ושזה כל השן זזה ולא הכתר (הנפיחות עדיין קיימת) אבל בגלל שעשיתי טיפול אורטודנטי בעבר (גשר) ולא עשיתי קיבוע הם אמרו שהעצם מורחבת משהו כזה ולכן הכתר זז הם אומרים שאני צריכה לעשות קיבוע זה משהו שעושים קיבוע על כתר? ואיך יודעים שהמבנה מתנדנד ושזה לא רק הכתר? אני רוצה להחליף את הכתר אבל הם טוענים שלא צריך שצריך לייצב את העצם

לצערי אין לי כל דרך לענות לך ענינית ללא בדיקה וצילום, יתכן שהכתר זז, יתכן שהמבנה עם הכתר זזים ויתכן בהחלט שכל השן זזה בתוך העצם - לכל אחת מהתופעות הטיפול שונה , אם כל השן זזה צריך לאבחן מה הסיבה ובהתאם לתת מענה , במידה והכתר זז עם או בלי המבנה ואינו משתחרר לחלוטין במכות עדינות - כנראה שאין מנוס אלא לחתוך את הכתר ולהחליפו או להחליף את הכתר והמבנה בהתאם לממצאים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה