כתר לקוי ושיוף שיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/02/2021 | 15:44 | מאת: אלי

במהלך הרכבת כתר קבוע חרסינה עם מתכת, נראה שהוא לא התאים והרופא שייף את השן כדאי לבצע התאמה, בנוסף הוא שייף את השיניים המקבילות הבריאות ורוב הכתר נשאר עם מתכת גלויה ברובו לאחר השיוף והוא הדביק אותו בדבק קבוע.הרופא אמר שכך זה נעשה בכתר חרסינה ובגלל שזו לא שן קדמית אז זה לא חשוב. לאחר התעקשות הוא אמר שאפשר להזמין שוב כתר אך הוא יצטרך לקצר את השן משמעותית. מה הנזק שנגרם? מה מומלץ לעשות כעת? מדובר ברשלנות של הרופא?

ישנן סיבות שונות להשחזת שיניים נגדיות לכתר כמו למשל בקיעת יתר של שיניים אם נשארת עם שן קצרה תקופה מסויימת , נגיעות קלות בכתר או בשן המושחזת אינן מהוות ״רשלנות רפואית״ רשלנות הינה נזק משמעותי שנגרם כתוצאה מפעולה שלא היה מבצע רופא השיניים הסביר , מכיוו שלא בדקתי אותך מעבר לקוים הכלליים שכתבתי אין לי דרך להתייחס למקרה הפרטי

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה