שתל או גשר ???

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/02/2021 | 11:07 | מאת: נורית

יש לי צורף בשתל אשר משני צידיו שיניים הזקוקות לטיפול שורש וכתר מתלבטת בין גשר של 3 שיניים לבין השתל והטיפולים אחת הסיבות היא שהאפשרות היא לשתל קצר בלבד. מה דעתך ? מה היתרונות והחסרונות של כל גישה ?

נורית שלום , ללא בדיקה וצילום אין לי אפשרות להתייחס למקרה הפרטי שלך אך אנסה לתת יתרונות וחסרונות כלליים , לא ציינת אם זהו אזור קדמי או אחורי , במידה וזהו איזור החיוך והשתל אינו מזירקוניה עלול להשתקף אזור כהה דרך החניכיים , יתרונות השתל הן אפשרות לשקם עי כתרים בודדים וכך גם אפשרות התחזוקה טובה יותר וגם ברמה הפרקטית אם יש כשלון באחת השיניים מטפלים באותה שן בלבד ולא אבדת את כל הגשר, אם מבצעים באיזור קדמי שתל טיטניום ועם הזמן יש נסיגת חניכיים עלולההלהחשף מתכת השתל , לעומת זאת בגשר ללא שתל לאט לאט נספגת העצם במקום שאין בו שתל ועלול להווצר מרווח כמו גם שקע בחניכיים,

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה