שיקום על גבי שתלים בשן טוחנת

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

25/02/2021 | 17:55 | מאת: רונה

ראשית, אני כ"כ מתרשמת ומתפעלת מהתשובות שאתה עונה באופן יסודי ומקיף לכל הפונים כאן, כל הכבוד! שנית, אני אמורה לבצע השתלה בשן טוחנת בלסת תחתונה, הכירורג אמר שיש לבצע במקום השן 2 שתלים בשל הרווח שישנו, האם עדיף בשיקום לעשות כתרים מחוברים או בודדים?

רונה שלום , נהוג לחבר שיקום על גבי שתלים סמוכים והסיבה העיקרית הינה חלוקה טובה יותר של העומס , סיבה נוספת הינה עיצוב השיניים , מכיוון שלכתר ישנו עובי נתון של כ 1.5 ממ אם יבוצעו שני כתרים גם ביניהם יהיה 1.5 ממ כפול 2 ולא ישאר מקום לצורך ניקוי, סיבה נוספת היא יצירת כתר הנראה כמו טוחנת ( רחבה) ולא שני כתרים הנראים כמו שתי מלתעות, תודה על הפרגון ובהצלחה בטיפול!

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה