הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

24/02/2021 | 17:25 | מאת: אילן

אני אמור לעבור הרמת סינוס פתוחה. קצת חושש מסיבוכים. האם יש משהו שביכולתי לבצע על מנת לסייע לעבודת המומחה ? הן מבחינת הנחיות לפני הפעולה והן מבחינת ההנחיות לאחר הפעולה ? איך יודעים שהרמת הסינוס הצליחה ? מה המדד ? איך מוודאים שהכול כשורה לאחר שבוצעה הרמת הסינוס ? אחרי כמה זמן יודעים שהפעולה הצליחה ?

אילן שלום, אין משהו שניתן לבצע מראש על מנת לסייע להרמת הסינוס, לאחר הפעולה יתנו לך הנחיות מדויירות מה לעשות ובעיקר מה לא לעשות ( למשל לא לקנח את האף בתקופת ההחלמה ) יודעים שהרמת הסינוס הצליחה כאשר רואים יצירת עצם בצילום הרנטגן המבוצע מבפר חודשים לאחר הטיפול והמדד להצלחה הוא האם נוצרו תנאים (גובה ורוחב עצם ) המתאימים לביצוע השתלה

25/02/2021 | 08:51 | מאת: אילן

ומה לגבי פגיעה חלילה בסינוס ? ההאם קיים סיכוי כזה ? והאם רואים זאת מיד או רק לאחר זמן?

בוודאי שקיים סיכון כזה , בחלק מהמקרים ניתן לאבחן מיד ובמקרים אחרים רק לאחר זמן מה , מכאן חשיבות הידע ונסיון הרופא המבצע בפרוצדורות דומות

27/02/2021 | 03:29 | מאת: אילן

תודה רבה על תשובתך. אך כיוון שאני עדיין חושש מביצוע פעולה זו.... אשמח אם תפרט איך תבוא לידי ביטוי פגיעה בסינוס בזמן הקרוב ואיך תבוא לידי ביטוי פגיעה בזמן הרחוק ? ואיך לדעתך ניתן לברר על הנסיון של הרופא בצורה אוביקטיבית... חוץ מאשר לשאול אותו

ישנן רמות שונות של פגיעה בסינוס ואין ביכולתי בתשובה בפורום להקיף את כולן החל ממעבר בין האף לפה ( הנסגר בפרוצדורה כירורגית), ועד לשתל בתוך הסינוס שנדרשת הוצאתו, חשוב לציין שהרמת סינוס הינה פרוצדורה שגרתית ואחוז ההצלחה בה גבוה מאד אם מבוצעת בתנאים הנכונים ועי הרופא המיומן , כמובן שצריך לבחור בקפידה את הרופא המבצע, הסינון הראשוני יוכל להעשות באם תבדוק אם המבצע הינו מומחה לחניכיים או מומחה לכירורגית פה ולסת, בהתמחויות אלו רוכשים מיומנות כירורגית , ידע ספציפי ועדכונים שוטפים בתחום, מרפאותיהם של אלו מאובזרות בכל הנדרש לפרוצדורה ( ישנו מכשיר העוזר מאד בהרמת סינוס ועלותו כמה אלפי דולרים מכשיר כזה כנראה שלא ירכש עי רופא העוסק במספר תחומים ) לאחר מכן תבדוק בצורה פשוטה כמה שנים הרופא עובד לאחר סיום התמחותו, מספיקות מספר שנים כדי שיהיה מיומן בכל הפרוצדורות הכירורגיות אך גם מספיק צעיר ומספיק קרוב לאוניברסיטה כדי לשלוט בטכניקות עדכניות

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה