הרמת סינוס פתוחה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

11/02/2021 | 06:59 | מאת: דנית

למיטב הבנתי, ע"פ חוק כל רופא רשאי לבצע, אולם עדיף שיבצע זאת פריודנט או כירוג פה ולסת. האם לבחור במומחה לשיקום הפה, מוערך ומנוסה זו דרך טובה ?

למומחה לשיקום מוערך ומנוסה אין את הידע המיומנות והנסיון הכירורגי שישנו לכירורג או מומחה לחניכיים ולכן כדאי שהפרוצדורה תבוצע עי מי שמיומן יותר בביצוע פרוצדורות כרורגיות

12/02/2021 | 09:26 | מאת: דנית

האם הכשרה ומיומנות / נסיון הם משהו שהולכים בצמידות ? לעיתים יכולה להיות מיומנות ונסיון בפרוצדורה גם לרופא שהוא לא כירוג או פריודנט וייתכן גם אחרת... שדווקא לכירוג או לפריודנט יהיה פחות נסיון.

כמו בכל תחום אם לא נלמדים היסודות הנכונים והטכניקות המדוייקות - אין כל ערך לנסיון, רופא שביצע את ההשתלה הראשונה שלו בצורה לא נכונה - אין שום משמעות לביצוע 3000 שתלים לאחר מכן, ההתמחויות היחידות בהן נרכשת מיומנות כרורגית מהיסוד הן התמחות בחניכיים ובכרורגית פה ולסת, במקרה זה הידע קודם לנסיון , אגב לעיתים דווקא הצעיר והפחות מנוסה יקפיד על שלבי עבודה מסודרת, על טכניקות מתקדמות ודיגיטליות ויהיה ער ודרוך לכל ניואנס בטיפול בעוד שהוותיק והמנוסה עלול להיות כהה חושים ופחות רגיש לניואנסים כמו גם לסמוך על המיומנות שלו ופחות להעזר בכלים מתקדמים הקיימים היום בתחום

15/02/2021 | 21:10 | מאת: רווית

כלומר.... עדיף ללכת לרופא צעיר מאשר לרופא מנוסה ?

כל מה שניסיתי בתשובתי הקודמת היה להמחיש לך שיכול להיות נסיון רב אבל אם זה אינו נבנה על ידע אין לו משמעות, מומחה צעיר ש״ נולד״ לתוך תחום ההשתלות והרמות הסינוס עדיף על מומחה מבוגר ומנוסה אך כזה שנאלץ להכנס לתחום באיחור ולא השתלם בו במסגרת התמחותו, לעניות דעתי , האידיאלי הוא מומחה צעיר יחסית אך כזה שצבר כבר מספר שנות ניסיון בתחום ( 6-7 שנים ) במקרה כזה תהני גם מהידע הרלבנטי וגם מנסיון

20/02/2021 | 08:34 | מאת: דנית

האם יחתכן שההכשרה תלמד בקורסים והשתלמויות למינהן ולאו דווקא בלימודי התואר ? ולאחר מכן יצטבר הנסיון ?

בוודאי שתיתכן הכשרה בקורסים והשתלמויות ולאחר מכן יצטבר נסיון אך מטבע הדברים מי שלמד בהתמחות לבצע רק פרוצדורות כירורגיות ומרפאתו מוגבלת לכרורגיה בלבד יצבור באותו מספר שנים כמות כפולה ומכופלת של נסיון כירורגי לעומת רופא שמבצע פרוצדורות שונות מתחומים שונים, אל המומחים לכרורגיה ולחניכיים גם מופנים מטופלים מרופאי שיניים אחרים לצורך ביצוע פרוצדורות כרורגיות כך שמטבע הדברים גם הידע הראשוני שרכשו רב יותר וגם נסיונם הנצבר בפרוצדורות אלו לרב עשיר יותר

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה