ממברנה בעקבות השתלץ עצם

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

13/01/2021 | 06:30 | מאת: רונית

לפני כ 5 חודשים עקרו לי שתי שיניים ושמו לי BIO-OSS כהכנה לשתלים עתידיים לא נאמר לי ששמו לי ממברנה ונאמר לי לשמור טוב על האזור כיוון שהכול פתוח ושלא יצאו גרגרי עצם האם ממברנה הכרחית כאשר שמים עצם.? האם יש דרך אובייקטיבית (לא לשאול את הרופא) לדעת אם יש או הייתה ממברנה ?

רונית שלום, בהחלט ניתן במקרים מסויימים לבצע השתלת עצם ללא ממברנה אבל הדבר הפשוט והנכון ביותר הוא לשאול את הרופא המטפל ספציפית לגבי המקרה שלך

15/01/2021 | 08:12 | מאת: רונית

תודה רבה על תשובתך. אני מניחה שיש הגיון וצדק בדבריך. אולם שאלתי הייתה האם יש דרך לדעת האם הייתה ממברנה או לא ?

יש סוגים שונים של ממברנות חלקן ניתנות להדמיה בעזרת צילומי רנטגן , חלק מהממברנות הינן מסוג המצריך שליפתן לאחר פרק זמן מסויים , אחרות מקובעות לעצם הלסת בעזרת ברגים , ישנן ממברנות נספגות ממגוון הסוגים תביני בעצמך שאם רואים ממצאים ברנטגן ברור שהממברנה קיימת אך אם לא רואים אין סה אומר שלא היתה ממברנה , לא כל כך ברור לי למה זה חשוב לך אך בכל מקרה הדרך הפשוטה לדעת היא זו שהצעתי בתשובתי הקודמת, בהצלחה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה