טיפול שיניים בזמן הקורונה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

10/01/2021 | 12:23 | מאת: ארז

שלום רב אני סובל ממספר חורים במספר שיניים שונות באיזורים שונים בפה וחלקם גורמים לי לכאבי תופת. אני מתגורר עם בני בית בסיכון מוגבר. 1) איזה אפשרות יש לטפל בפגישה אחת בכל השיניים על מנת שלאחריה אוכל להכנס לבידוד עד שאוודא שלא נדבקתי רק פעם אחת במקום כל פעם אחרי כל פגישה? 2) האם יש כיום הדבקה רבה במרפאות שיניים? האם רופאי שיניים נבדקים תקופתית? 3) האם יש הקפדה על חיטוי במרפאות ובפרט שהמכשירים שנכנסים לי לפה לא מכילים עליהם את נגיף הקורונה? תודה וסליחה

ארז שלום, מכיון שכמות ההדבקות במרפאות השיניים בקורונה היא אפסית משרד הבריאות אישר עוד בסגר הקודם לפתוח את המרפאות לפעילות שוטפת, המרפאות בנויות ומותאמות עוד מהעבר לטפל בחולים באיידס הפטיטיס וכדומה , טיפול בסתימות יחד - ניתן לטפל במספר אזורים יחד והכל תלוי בהרדמות המקומיות , אין שום סיבה להכנס לבידוד אחרי טיפול שיניים ואין שום סיבה שרופאי השיניים העובדים עם מיגון יבדקו לקורונה , קח בחשבון שמרבית הצוותים הרפואיים ואופאי השיניים ביניהם כבר מחוסנים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה