שיקום עם תותבת על 4 שתלים לסת תחתונה.מה מומלץ על דולדר בר או על מצמדי

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

02/11/2020 | 11:16 | מאת: נורית

מה מומלץ במצב שעצם חלשה והשתלים קטנים כי אין מספיק עצם:שיקום עם תותבת לסת תחתונה על 4 שתלים :דולדר בר או תותבת על מצמדים המחוברים על 2שתלים מכל צד?ואיזה תותבת מומלץ גמישות ויטליום או אקריל ?תודה

נורית שלום, מכיון שלא בדקתי את פיך תשובתי הינה כללית ואינה מתייחסת למקרה הפרטי שלך, ראשית , מכיון שהרופא המטפל אחראי על העבודה ותוצאותיה כדאי לסמוך על שיקול דעתו והתאמת השיקום הנכון למקרה , אישית , אני מעדיף בשנים האחרונות להשתמש במחברים המתקדמים ולא בבר, המחבר נאחז בגומיה שניתנת להחלפה בקלות וזו סופגת את הכוחות בצורה טובה, הניקוי הרבה יותר פשוט מאשר תחזוקה וניקוי מתחת לבר ( במיוחד במקרים בהם אין גובה והבר צמוד לחניכיים ) המערכת עם חיבורים מדוייקים לשתלים פרקטית הרבה יותר וגם אם נכשל שתל ניתן לבצע שתל חדש ולבצע שינוי מתאים בתותבת לעומת בר שהינו יציקה קשיחה ואינו מאפשר בקלות תוספת שתל ועוד

02/11/2020 | 11:48 | מאת: נורית

אני מעונינת בתותבת על 4שתלים לסת תחתונה ורצוי תותבת גמישה שיותר נוחה.האם ניתן לביצוע שיקום זה עם תותבת גמישה ויטליום ?והאם יש בזה יתרונות לעומת באקריל ?תודה

תותבת ויטליום מעולה בלסת תחתונה במקרים בהם ישנן שיניים והתותבת משמשת כתותבת חלקית המתכת יכולההלהיות מאד דקה אך גם מאד חזקה בתותבת שלמה הויטליום ממילא מכוסה באקריל ובכך אובד יתרונו , כמובן שלשימוש בשלד מתכתי יש משמעות אם ההחלטה תהיה בתותבת על 4 מחברים לעומת תותבת על בר

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה