הלבנת שיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

07/02/2005 | 22:03 | מאת: merani

לאחר שבועיים של טיפול ב"נייט וויט" קיבלתי שיניים לבנות וזוהרות. לאחר יומיים מגמר הטיפול החלו להופיע כתמים בצבע אופוויט/בז על השיניים, והם הולכים ומתרבים. יש לציין שיש לי שיניים בריאות לחלוטין. חזרתי לרופא השיניים ולאחר שהתייעץ עם האחראית על המוצר בארץ הוא יעץ לי להמשיך בטיפול של שבוע נוסף ב"נייט וויט", ולאחר מיכן לקבע את הצבע הלבן בעזרת פלואור. יש לציין שהוא מעולם לא נתקל בתופעה שלי ולא ניסה את הטיפול עליו יעץ. מדוע הצבע חזר? האם הצעתו לטיפול נוסף + פלואור הינו יעיל? האם אפשר לקבע צבע? האם קיימות סכנות בטיפול המוצע?

שלום לך, מנסיוני בהלבנה (15 שנה של טיפול בהמון המון מקרים...)וקריאת כמעט כל המאמרים שנכתבו בנושא (לצורך יעוץ לאחת החברות לחומרי הלבנה )המקרים היחידים בהם נתקלתי הנם כתמים שהיו כבר בעבר והודגשו בעקבות ההלבנה (שנוי בקונטראסט של הצבעים), כתמים אלו ניתן לסלק בחלק מהמקרים בטכניקה שנקראת מיקרואברזיה ובמקרים אחרים סלוק שכבה עמוקה יותר של חומר שן וטכניקות נוספות. חומר ההלבנה מפרק פיגמנטים של צבע שחדרו אל השכבות הפנימיות של השן ומשעה שאלו פורקו אין לו אפקט נוסף ,לאחר סיום התהליך חודרים מעט נוזלים חזרה אל השן וזו הסיבה לירידה מסוימת ברמת ההבהרה, קשה לי להאמין שפלואור יוכל לעזור בסלוק הכתמים או לחילופין "לקבע" צבע ,מכיון שלרוב אין אנו משנים את ההרגלים שגרמו לצבע הכהה (עשון ,קפה תה ,קולה,אכילת גזר תפוזים וכו)עם הזמן חודרים פגמנטים נוספים של צבע ויורדת רמת ההבהרה ,לילה שנים נוספים של טיפול עם חומר הלבנה יחזירו את הצבע לקדמותו. טיפול דרסטי יותר בבעית צבע או כתמים עקשניים אם אלו בולטים ומפריעים ניתן לבצע עי הדבקת עלי חרסינה דקים על גבי השיניים המוכתמות.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה