שברים בשיניים ללא סיבה ברורה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

21/04/2020 | 18:58 | מאת: אדם

שלום, גבר בן 30. בשנה האחרונה מספר פעמים הרגשתי בשיניים שונות שנוצרה לפתע שבירה על משטח השן- כשלאחר מכן בבירור אותה השן נהייתה מחוספסת באזור מסוים בה שמרגיש עם האצבע או הלשון, ובבירור נגרמה שבירה מסוימת על פניה. זה קרה בעיקר בזמן אכילה, מבלי שנגסתי עם השיניים במזון קשה בצורה חריגה כלל. אני מצחצח שיניים פעמיים ביום, משתמש בחוט דנטלי, ואיני שותה משקאות חומציים. רופא שיניים לא מצא בעיה. האם יתכן שהדבר נובע ממחסור בסידן או מינרלים, וכיצד ניתן לבדוק זאת?

לצערי אין לי דרך לענות ספציפית למקרה שלך ללא בדיקה ואנמנזה מסודרת , בכל מקרה השיניים לא משנות את הרכב המינרלים או הסידן שבהן מיום סיום יצירתן כך שחוסר בסידן או במינרלים אינו הגורם לבעיה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה