ציפוי בשן שקועה במקום גשר

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

04/12/2019 | 16:19 | מאת: אביביתו

שלום אחת השיניים שלי היא שקועה, כלומר טיפה יותר אחורנית מהשיניים שלצידה . היא סמוכה לשן הקדמית למעלה אמר לי רופא שניתן לטפל אסתטית בשן ע"י ציפוי קולצר. האם זה פתרון טוב? אשמח לקבל הסבר על השיטה

יתרונות ציפוי מהסוג שציינת ( חומרים מרוכבים) הוא במהירות וקלות בנייתו במרפאה ( ללא צורך במעבדה) הוא בהכרח זול יותר מציפוי חרסינה ( שלצורך יצורו נזקקים למעבדה) ובמקאים רבים יכול להתאים למטרה שציינת, חסרונותיו הינם שלאורך זמן החומר מדנה את תכונותיו בעיקר את הצבע ואת המרקם ( החספוס נגורם לספיחת שיירי מזון ושינוי צבע מהיר יותר) החומר חלש יותר מחרסינה ואינו מתאים לשינויים רדיקליים בצורת השן מכיון שעלול להשבר , ציפוי החרסינה חזק יותר , עמיד יותר , אינו עובר שינויי צבע ומאפשר מגוון אפשרויות רחב יותר

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה