סדק בשן- או משהו קל יותר?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

29/10/2019 | 03:08 | מאת: מאט

שלום וברכה, היום בלילה עשיתי תנועה חפוזה עם הפה ובטעות התנגשו די חזק שיניי התחתיות עם אחת השיניים הקדמיות. כשהתבוננתי בראי ראיתי על פני השן הקדמית מעין "חתך" צר לאורך השן בצבע לבן. למרות שאין כל כאבים, ישנה תחושה קלה של מיחושים או לחץ בשן. האם לדעתך מדובר בסדק? אם מדובר במשהו שטחי יותר, האם זה בכלל חולף או שנועדתי לחיות עם זה לעד? לצערי מפאת מצבי הכלכלי הירוד אין לי כסף לבדיקה אצל רופא שיניים כך שאני מעוניין לבחון אם ישנה הצדקה לבדיקה מקצועית. באופן מעניין, הבחנתי בעוד פסים לבנים, אם כי עמומים יותר, בכמה שיניים נוספות. אני תוהה אם סדקים כאלו בשיניים הם עניין שבשגרה. תודה רבה וכל טוב, מאט

מאט שלום, אין לי כל דרך להתייחס למקרה הפרטי דלך ללא בדירה אך סדקים בשיניים הינם דבר די שגרתי , כל עוד הסדקים הם שטחיים אין לכך כל מדמעות, סדד משמעותי הינו בדכ כתוצאה מטראומה חזקה יותר מזו שתארת ובהחלט יתכן שמה שהנך רואה על השיניים הינם סדקים ותיקים, במידה והרגישות מחמירה כדאי בכל זאת להגיע לרופא שיניים לבדיקה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה