הורדת קיבוע לאחר 15 שנה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

01/08/2019 | 12:20 | מאת: גלי

היי, לפני 15 שנה עשיתי גשר אצל אורתודנט ומיד לאחר הורדתו הוא שם לי קיבוע פנימי על כל השיניים העליונות הקדמיות. בביקורת אצל רופא השיניים האחרונה, הוא המליץ לי לסדר את הקיבוע אצל האורתודנט שהניח לי אותו כי אחד הקיבועים על אחת השיניים התעקם וציין שחבל שיזוזו השיניים. הלכתי אל האורתודנט שאמר לי שעליי להוריד את כל הקיבוע מאחר ואין אפקט כרגע על השיניים בגלל הקיבוע השבור. הוא גם ציין כמה וכמה פעמים שהסיכוי שהשיניים יזוזו שוב קרוב ל - 0.08 אחוז, לכן לא חובה להניח קיבוע מחדש. הוא הוריד לי את הקיבוע, ומיד לאחר מכן הרגשתי באי נוחות ותחושת חספוס בשיניים העליונות היכן שהיה הקיבוע. ציינתי זאת בפניו, והוא אמר לי שכך בנויה רקמת השיניים העליונות בשונה מרקמת השיניים התחתונות ואני אתרגל למצב. בדקתי באינטרנט וקראתי שלאחר גשר/ קיבוע האורתודנט צריך להוריד את הדבק שאיתו הדביק את הגשר/ הקיבוע על השיניים. אני חוששת שזהו הדבק שמפריע לי וגורם לי לאי נוחות בשיניים ולא רקמת השן עצמה. אשמח להתייחסות בעניין. דבר נוסף, לגבי ההמלצה של האורתודנט שאין חובה להחזיר את הקיבוע לאחר 15 שנה. האם ההמלצה שלו תואמת את המלצתך? והאם הנחה מחדש של הקיבוע דורשת מידות מחדש? תודה רבה, גלי.

גלי שלום, שיניים עליונות ותחתונות בנויות בדיוק באותה צורהומאותם חומרים,שכבת דנטין המצופה בשכבת אמאייל, התחושה בשתי הלסתות אמורה להיות זהה ובהחלט יתכן שנותרה שכבת דבק על השיניים, מכיון שלא בדקתי את שינייך תשובתי הינה כללית - אם 15 שנה הסתדרת עם קיבוע ( ובמיוחד עם ניקוי ותחזוקת השיניים ) אני בעד ביצוע קיבוע חדש מה גם שהקיבועים המתקדמים נוחים יותר בפה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה