ציפויי קומפוזיט, כמה זמן מחזיקים מעמד?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

27/12/2018 | 11:03 | מאת: טל

אני אחרי יעוץ לגבי ציפויי קומפוזיט בשיניים הקדמיות, הרופא אמר שהם יכולים להחזיק להמון שנים בהיגיינה אוראלית טובה, אבל שמעתי מכאלה שעשו, שזה לא תמיד ככה. מה אתה יכול לומר לי לגבי אורך החיים של הציפויים האלו, והאם אפשר לעשות אותם גם על שיניים שיש בהם סתימות, ולקבל תוצאה אסתטית טובה

טל שלום, היתרון היחידי של ציפויי חומרים מרוכבים (קומפוזיט ) על ציפויי חרסינה הוא מחירם הזול , החומר עצמו חלש יותר מחרסינה ועלול להשבר בקלות רבה יותר , לא מאפשר שינויי צורה משמעותיים מעבר לצורת השן הקיימת בניגוד לחרסינה המאפשרת עיצוב השיניים בצורה מחמיאה יותר מצורתן הקיימת , הקומפוזיט לא ממש מאפשר שינוי צבע משמעותי (ישנה סכנה של השתקפות צבע השן הטבעית מבעד לצבע הקומפוזיט) , החומר סופח לתוכו חומרים ממזון ושתיה וכתוצאה מכך גם אם מחזיק מעמד בפה עלולים להיות שינויי מרקם ושינויי צבע לאורך הזמן, סתימות קיימות מומלץ להחליף במהלך העבודה על השיניים אם יוצרים ציפויי קומפוזיט או במהלך העבודה על ציפויי חרסינה

27/12/2018 | 17:55 | מאת: טל

תודה רבה, עזרת לי מאד!

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה