קיצור קדמיות לצורך ביצוע גשר

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

28/07/2018 | 05:59 | מאת: שמואל

שלום רב, הפריודונט שלי קבע שהשיניים הקדמיות אבודות והוצע שהוא יעקור אותן ולאחר החלמה יתקין שתלים. הוא היפנה אותי למומחה לשיקום הפה לצורך התקנת גשר זמני מחוזק. להפתעתי הפריודונט הינחה את המשקם לקצר("לנסר") את הקדמיות עד גובה החניכיים ולהתקין באותה ישיבה את הגשר וזאת כמובן לאחר שיקח את המידות של הגשר. ורק לאחר זאת הוא(הפריודונט) יעקור את השיניים ובהמשך יתקין שתלים. - האם לא עדיף מסיבות רפואיות ואסתטיות שהפריודונט יעקור תחילה את השיניים ורק לאחר מכן המשקם יתקין את הגשר? - האם לא עדיף שהמשקם הוא זה שיפרק וירכיב את הגשר שוא עצמו בנה? - האם "ניסור" הקדמיות לפני העקירה כרוך בעלויות נוספות? בתודה, שמואל.

טכנית אם הפריודונט יעקור את השיניים ורק לאחר מכן יותקן הגשר - היית נשאר עם אזור מחוסר שיניים עד התקנת הגשר ומסיבה זו עוד לפני העקירות כבר מקצרים את השיניים ומתקינים את גשר המעבר ( אותו הפריודונט יכול להסיר לפני העקירות ולהחזיר לפה מיד בסיום העקירות), אפשרות נוספת מעט פחות טובה היא להכין את גשר המעבר ולהתאים אותו לאחר העקירות אבל קח בחשבון שכל המניפולציות וההשחזות קצת פחות נוחות לביצוע כאשר הפה כואב ופצוע מיד לאחר העקירות, לגבי העלויות - אין חוקים בתמחור ברפואת שיניים וכל רופא יכול לתמחר ולגבות כראות עיניו

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה