כתמים לבנים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

29/01/2005 | 20:49 | מאת: רונית

שלום רב, לפני זמן מה הופיעו לי כתמים לבניים על השיניים הקדמיות והם אינם עוברים. למה ומה עושים.....???

רונית שלום, קרוב לודאי שהכתמים נוצרו כבר בעת הווצרות השיניים ואינם חדשים אך אלו בולטים יותר כתוצאה משנוי צבע השיניים הכללי עם הזמן,כתמים אלו הנם בדכ כתוצאה מ-היפר קלציפיקציה ,זהו סדור לא נכון של הגבישים בעת בניית השן, אם הכתמים לא עמוקים ניתן "לגרד"את השכבה החצונית בטכניקה שנקראת מיקרואברזיה,כתמים עמוקים יותר ניתן ללסלק את השכבה הפגועה ולמלא בחומר סתימה בצבע השן, במקרים קשים יותר ניתן לצפות את חזית השן עי צפוי חרסינה, אם הכתמים בולטים יותר כתוצאה משנוי הצבע הכללי בשן ניתן ראשית לבצע הלבנה להשבת השיניים לצבען המקורי ויתכן ויהיה פחות ניגוד בין צבע השן לכתם עד שהתופעה תורגש פחות.

11/06/2007 | 00:05 | מאת: ליעד

יש לי כתמים בשתי הצנטרליות כתוצאה מעודף פלואור בילדות והיתי רוצה לדעת מה יכול ליקורת אם אני יעשה מיקרואברזיה וזה לא יעזור? (האם המצב יכול להיות יותר גרוע מלפני או שהוא לא משתנה) תודה.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה