עששת לילד בן 18 חודשים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

25/07/2017 | 22:04 | מאת: בייבי מאמא

שלום רב, לילד בן 18 חודשים נתגלו 5 חורים/עששת ב4 השיניים הקדמיות העליונות ובשן טוחנת אחת. אנו מתגוררים כעת בארה״ב והיינו כבר בשתי חוות דעת. השוק הוא גדול כיוון שהילד יונק חלב אם מעולם לא מבקבוק, אינו שותה מיצים כלל אלא רק מים, אינו אוכל כלל ממתקים ותזונתו היא טבעונית המבוססת על פירות וירקות, דגנים וקטניות. כעת ההקפדה על הצחצוח היא מאוד גדולה אבל הבעיה היא שכואב לו והוא סוגר את הפה כשמגיעים לחלק של ארבעת השיניים האלו, כך שהצחצוח לא אפקטיבי במיוחד, אלא דיי מהיר ושטחי לצערי. הטיפולים שהציעו לנו הם 1) silver diamine fluoride שצובע את השיניים בשחור באופן קבוע; 2) פחות מומלץ - לחכות שיגדל ולבצע סתימות בהרדמה מלאה (ולא מבטיחים לנו תוצאות החלמה במאה אחוז מהעששת); 3) פחות אפקטיבי- טיפול בג׳ל פלואוריד אחת ל-3 חודשים. אציין כי שינויים קלים בתזונה שלו (הפסקנו סירופ מייפל עם השיבולת שועל והפסקנו לתת צימוקים) והקפדה על הצחצוח כן מעט משפרים את הכאב אבל עדיין הוא מראה סימני כאב אחת לכמה זמן לצערי. תוכלו בבקשה לתת חוות דעתכם לכל אחת משיטות הטיפול ולהוסיף איך בארץ היו ממליצים לנו לטפל במצב כזה? זה יעזור לנו מאוד להחליט אם לבוא ולטפל בארץ. מצ״ב תמונות להמחשה. בתודה רבה.

אמא יקרה, פורום זה אינו נועד לתת מענה מקצועי לטיפול בילדים ואינני מטפל כלל בילדים ולמרות זאת אשמח לעזור בעצה טובה אם אוכל להתבונן בצילומי רנטגן(אם נעשו) או לפחות בתמונות סטילס , ישנה משמעות לעומק העששת בהחלטה לגבי אופי הטיפול המוצע לבצע בגילו הצעיר, ללא קשר לטיפול המוצע קרוב לוודאי שתזונת הילד מכילה כמות גדולה של סוכראם נוצרה עששת במספר שיניים ואם זה אכן כך מיידית כדאי לצמצם את צריכת הסוכר

27/07/2017 | 17:40 | מאת: בייבי מאמא

סליחה ד״ר אמיד, לא שמתי לב שפניתי לפורום שיניים למבוגרים. בכל אופן עם הפוסט שלי העלתי בנוסף תמונת שיניים של בני, לצערי לא נלקחו צילומי רנטגן. אני אנסה להעלות אותה שוב. כפי שציינתי בפוסט המקורי - הילד שלי כלל לא צורך סוכרים והתזונה שלו היתה ועדיין מאוד מוקפדת ולכן השוק שלנו הוא גדול.

סוכרים אינם קיימים רק במזון מתועש אלא דווקא בפירות ובפירות יבשים יש כמות אדירה של סוכר , הגורם הראשון שחייבים לבדוק הוא תזונה וסביר להניח ששם נעוצה הבעיה , אם ישנן תמונות סטילס יכולה לשלוח לי במייל ואנסה לעזור כמיטב הבנתי [email protected]

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה