ציפוי קומפוזיט למעשנים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

06/05/2017 | 14:32 | מאת: רעות

ד״ר שלום, האם עישון לאחר ציפוי קומפוזיט פוגע בשן? לאחר כמה זמן ניתן לעשן לאחר הטיפול? תודה.

רעות שלום, בניגוד לציפויי חרסינה שאינם משנים את מרקמם ואת צבעם , הקומפוזיט סופח חומרים מחלל הפה ( ממזון שתיה וכמובן עישון) ולאורך הזמן משנה את צבעו ואת המרקם ( הופך להיות פחות חלק וכתוצאה מכך מצטברים על הקומפוזיט חומרי צבע במהירות רבה יותר) ,תהליכים אלו מתחילים מיום שבוצע שחזור הקומפוזיט , ככל שהשחזורים מלוטשים טוב יותר יהיה תהליך שינוי הצבע איטי יותר

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה