חסר בשיניים ושיני חלב.

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

17/01/2005 | 16:57 | מאת: נון

שלום, אני בת 24 ובפי קיימים עוד מילדותי רק 19 שיניים, כאשר 2 מתוכן הן שיניי חלב. לאורך תקופות שונות בשנים האחרונות סבלתי מכאבי בשיניים, וחששתי כי הן עומדות לנשור לי. התייעצתי עם רופא שיניים ולהערכתו כיוון שאין עצם בלסת לא יוכלו להבריג לי שן מלאכותית, והפתרון היחיד הוא פלטה עם שיניים תותבות. האם גם היום זהו הפתרון לבעיה? מה אפשר לעשות כדי לשמור על שיני החלב לאורך זמן ושלא יפלו?

נון שלום, בהתחשב בגילך הצעיר קצת מוזרה לי תשובת רופא השיניים,בגילך קשה לי להאמין שאין בלסתך עצם המתאימה להשתלה, גם אם אכן אין כמות מספקת של עצם המאפשרת ניתן במקרים רבים לבצע גשר מרילנד ,זהו למעשה כתר עם כנפיים משני צידיו וכנפיים אלו מודבקות משני צידי השן החסרה .המרילנד מאפשרלהשלים את חוסר השן באופן קבוע להבדיל מתותבת נשלפת. איני בטוח ששמירה על שן החלב הינו הפתרון הנכון ויש לשקול פתרון זה בהתייחס לכמות שורש השן האחוז בעצם ובעיקר כדי שלא תופתעי מנשירת השן בסיטואציה לא מתאימה,במקרים רבים אנו נערכים עם פתרון זמני או קבוע מראש ועוקרים באופן יזום את השן .

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה