הגדרה של הישנות

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

14/07/2015 | 07:45 | מאת: שאלה - עדנה

אימא שלי בת 72 עברה וויפל בשערי צדק ב - 01.06 - הניתוח עבר טוב התאוששה מהר ואז עצירה - כיום מאושפזת בפנימית בשל אי ספיגת אשלגן ופוספטים אחרים הדוח הפתולוגי - עיקרי הממצאים - ac בדרגת התמיינות בינונית בקוטר 4.5 21 ק. לימפה ללא גרורות אך שוליים רטרטפריטונאלים מעורבים r1 בגבול ה- sma לאחר שנפתור את בעיית הספיגה נתחיל טיפול אונקולוגי כימו והקרנות שאלתי - האם זה אומר שאנחנו כבר בשלב ההישנות מבחינת צפי לעתיד הישרדות

אין כרגע עדות להישנות אך בגבולות החתך הניתוחי נצפו תאי גידול, כך שיש סיכוי גבוה להישנות מקומית באזור הניתוח. ד"ר יוסף ברנר

19/07/2015 | 07:15 | מאת: עדנה

שאלה קשה ! אנחנו אחרי הפנייה לאונקולוגית, הרופא מדבר בעמימות המאפשרת לאמא שלי להאמין שיש כאן ריפוי, היא הולכת על הכימו, (לא שהציעו משהו אחר) כי כנראה שבמצבים כאלה מעגלים פינות (מי יכול להפנים שזמנו קצוב) בשביל מה ? אין שום איכות חיים, למה לא באומץ ליצר טיפול במשככי כאבים ולא פרוטקול של כימו שאין בו הצלת חיים ואין בן איכות חיים, יש בו אונקולוג נחוש וחולה שזמנו קצוב ועובר סוג של התעללות - למה באמת לא נותנים לא לבחור- בחירה אמיתית היא שאתה יודע את כל העובדות ולא מערפלים אותך, ואם לא שאלה שאלה ישירה לפחות שיציעו את האופציה ללא טיפול כימו.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן