טיפול בסרטן ריאה בליווי תוספים

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

05/07/2015 | 22:12 | מאת: שי

שלום רב, לאמא שלי התגלה סרטן ממאיר בריאה מסוג תאים קטנים. התחלנו טיפול כימטרפי - 3 טיפולים כל 3 שבועות. שבוע הבא ניפגש ל3 טיפולים בפעם השניה. ובמקביל נתחיל בטיפולי הקרנות החל משבוע הבא. קראנו וראינו שניתן להיעזר בצמחי מרפא - כורכומין, גרביולה ושתיה של שרביטן מצוי. האם זה אפשרי לקחת במקביל לטיפולים הרגילים. זה לא מפריע או מתנגש בטיפול? ואיך נכון לקחת אותם?

אין כל מניעה ללקיחת תוספים במקביל לטיפול בכימותרפיה. קיימים תוספים רבים בעלי פעולה חיובית בגידולים סרטניים. צריך לשלב אנטיאוקסידנטים עם צמחי מרפא, פטריות רפואיות, ויטמינים ומינרלים. תוספים כמו ALA יכולים למנוע נזקים לעצבים הפריפריים הנגרמים ע"י ציספלטין, אחת התרופות בשימוש בגידול הנ"ל. ד"ר יוסף ברנר

09/07/2015 | 23:45 | מאת: שוש

ד"ר ברנר,רציתי לדעת אם תוכל להפנותני למחקרים קליניים שמצאו שטיפול באנטי אוקסידנטים בזמן טיפול כימותרפי משפר את הישרדות החולים. אני קראתי כמה מאמרים על כך שאנטי אוקסידנטים יכולים דווקא להפריע לטיפולי כימותרפיה או רדיותרפיה ולכן אינם מומלצים.

13/07/2015 | 21:38 | מאת: שי

שלום ד"ר ברגר, ראשית תודה. 1. היום אמא שלי התחילה בהקרנות במקביל לכימוטרפיה. בבית החולים האחות המליצה לאמא שלי להפסיק עם הכורכומין בזמן הקרנות, שזה חודש וחצי (30 הקרנות כל יום). מה דעתך בנושא? 2. המלצת על תוסף מסוג ALA, איך ניתן לצרוך אותו? באיזה מזון הוא קיים? או שקיימים כדורי ALA.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן