סרטן המוח

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

03/05/2014 | 05:49 | מאת: לילך

שלום רב, אחותי בת ה-25 אובחנה לפני כחצי שנה עם גידול אפנדימומה בדרגה 2. לא נותחה משום שהגידול לא ניתן להסרה. עברה טיפולי הקרנות שבסיומם חלה החמרה בגידול. טיפול כימותרפי היא לא עברה מאחר והוא לא נמצא יעיל בגידול זה. בנוסף עברה ניתוח שאנט להידרוצפלוס (שגרם לבצקת בעיניים) המליצו לנו לבקש חוות דעת נוספת ולאחר ששלחנו את הביופסיה לבית חולים נוסף החזירו לנו לפני מס ימים תשובה שמדובר באסטרוציטומה אנאפלסטית דרגה 3 לפחות. טענו שחייבת להתחיל טיפול כימותרפי. אנחנו כמובן שלחנו את הביופסיה למומחה בשביל לקבל אבחנה סופית ומחכים בימים אלה לתשובה, אך כנראה שתתחיל טיפול כימותרפי בקרוב. אני קראתי על טיפולים היפרתרמים והבנתי שבשילוב עם כימותרפיה היעילות בהרס הגידול עולה. אני מאוד דואגת לה, הגידול יושב באונה הטמפורלית הימנית וגורם לרעד בידיים והטשטוש בראייה שלה החמיר עד כדי כך שהיא לא רואה טוב גם מרחוק וגם מקרוב, מאז שהתחילה טיפולים נראה שיש רק הדרדרות במצבה, איכות חייה נפגעה עקב כך. אני מחפשת כל פיסת מידע שיכולה לעזור לה. על איזה טיפולים אתה ממליץ, גם מבחינת תוספים וצמחי מרפא? האם היפרתרמיה בשילוב כימותרפיה יכולה לעזור? האם יש עוד טיפולים שאתה ממליץ עליהם? אנא עזרתך. תודה רבה.

טיפולים משלימים בגידולי מוח: היפרתרמיה זריקות איסקדור כדורים של מלטונין, ברומלאין, בוסביליה ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן