לד"ק יוסף ברנר - תוספים תזונה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

09/06/2013 | 20:24 | מאת: דולי

יש לי כמה שאלות לגבי תוספי תזונה . אני חושב שכדאי לאמץ תזונה טבעונית , לקחת תוסף של ויטמין b12 ולאכול תזונה נכונה ומותאמת אישית לכל סוג של מחלת סרטן , בנוסף להליכה של 30 - 40 דקות בכל יום . 1) לדוגמא מוכרים ויטמין d של 100 כמוסות כאשר כל כמוסה שווה 400 יחב"ל וכתוב לקחת כמוסה אחת ביום. האם לחולי סרטן מומלץ לקחת כמויות גדולות יותר ממה שרשום על גבי האריזה , זאת אומרת שאם אומרים לקחת כמוסה אחת ביום של ויטמין d של 400 יחב"ל אז חולי סרטן שרוצים למנוע הישנות של המחלה צריכים לקחת יותר מזה לדוגמא 2-3 כמוסות כאלו ביום ? 2) לכל תוסף מזון יש מלא חברות שמוכרות את אותו תוסף באותם כמויות , איך אני ידע מאיזה חברה לקנות , אילו חברות של תוספי מזון הכי מומלצות ? לפי מה שהבנתי סולגאר מומלצים מאוד . 3) שאלה אישית , כשאתה חליתה בסרטן לקחתה תוספי תזונה בכמויות יותר גדולות ממה שכתוב על גבי האריזה או שלקחתה פשוט הרבה תוספי מזון מסוגים שונים ? ואם כן , האם זה לא מסוכן לקחת כמות גבוהה יותר של אותו תוסף מזון ממה שהמליצו היצרנים ?

09/06/2013 | 20:36 | מאת: חשוב לדעת

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2013/jun/07/vitamins-stop-taking-the-pills/print

09/06/2013 | 21:04 | מאת: דולי

על כל מאמר כזה שאתה מביא שיוצא נגד התוספי תזונה , מישהו אח יכול להביא לך 2 מאמרים חיוביים על תוספי תזונה . למרות שאני לא מבין אנגלית אני לא מטומטם , גם בעברית יש מידע על כך שויטמין c לא הכי בטוח , כאשר יש על ויטמין מסויים 2 דעות שחלק אומרים טוב וחלק אומרים רע כמו ויטמין c אני יעדיף לא לקחת אותו, אבל כשיש כל כך הרבה עדויות ומחקרים על כך שויטמין d תורם מאוד לכ כך הרבה סוגי סרטן אז אתה יכול להביא לי מחקרים של תעשיית התרופות עד מחר , רק אל תשכח לצרץ מחקרים על כימותרפיה .

10/06/2013 | 01:29 | מאת: לדר' ברנר

ומה לגבי תוספי ויטמינים אחרים למניעת הישנות סרטן? קראתי שישנם ויטמינים שדווקא מגבירים סוגים מסויימים של סרטן. זה אמיתי?

במחקר שפורסם ב 2011 ב JCO, העיתון הרפואי החשוב ביותר באונקולוגיה, נמצא כי רמות ויטמין די נמוכות במיוחד בחולים קיבה מתקדם: Conclusion Vitamin D deficiency is highly prevalent among patients with stage IV colorectal cancer receiving first-line chemotherapy, particularly in black and female patients. במחקר שפורסם ב 1998 בג'ורנל אוף אורולוגי, חוברת חשובה מאד באורולוגיה מצאו שטיפול בויטמין די בחולים עם סרטן ערמונית גרורתי מאט את התקדמות המחלה. • J Urol 1998 Sep;160(3 Pt 1):840. ויש עוד מאמרים רבים נוספים בנושא זה ד"ר יוסף ברנר

10/06/2013 | 06:12 | מאת: צביה רן

אמנם אינני ד"ר ברנר אבל, מכיוון שכתבת שאתה הולך לקבל הדרכה לתזונה אישית, איש מקצוע המתמחה בתזונה טבעונית לסרטן ימליץ לך גם איזה תוספים לקחת ובאיזו כמות. המידע הקיים בשוק מאד מבלבל, ומניסיוני אני יודעת שעל כל תוסף שאני קוראת אני בטוחה ש"זה בדיוק מה שאני צריכה" ולכן נחוץ איש מקצוע שיודע מה צריכים להיות האיזון בין התוספים. כל טוב ולבריאות.

ויטמין די חשוב מאד כחלק מהטיפול במספר סוגים של סרטן כמו סרטן העור, המעי הגס והערמונית. ויטמין די צריך להינתן בכמויות סטנדרטיות 400-800 יחידות בינלאומיות ליום. ויטמינים אחרים כמו A, E ו C כאשר ניתנים כחלק מהטיפול בסרטן, צריכים להינתן במינונים הרבה יותר גבוהים משל ה RDA (הכמות שהגוף זקוק ביום לתפקוד הרגיל שלו) ד"ר יוסף ברנר

10/06/2013 | 13:04 | מאת: רון

ד"ר ברנר, ויטמין D צריך ברוב המקרים להילקח במינונים הרבה יותר גבוהים ממה שציינת, במיוחד בחולי סרטן. לחולה סרטן כדאי להגיע לרמות בדם של 65-70 ng/ml לרמות כאלה לא מגיעים עם תיסוף של 400-800 יחב"ל

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן