סרטן וושט

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

29/09/2012 | 00:13 | מאת: נת

האם טיפול אלטרנטיבי במקרה של סרטן וושט מסוג אדנוקרצינומה עם גרורות בכבד ובעמוד השדרה יכול לעזור כטיפול יחיד, כלומר ללא כימותרפיה? האם יש עדויות לעצירת המחלה ללא שימוש בכימותרפיה בסרטן זה?

טיפולים ברפואה משלימה יכולים לגרום לעצירה, נסיגה ואפילו להעלמות של גידולים שונים כולל סרטן של הושט גם כאשר אינם משולבים עם טיפולים אחרים. תמיד כדאי לשלב אותם עם טיפול קונבנציונלי בתנאי שיש סיכוי שטיפול זה יהיה יעיל. קו ראשון או קו שני של כימותרפיה הם לרוב בעלי יעילות סבירה עד טובה כטיפול בסרטן. קווי טיפול מתקדמים יותר, קו שלישי או רביעי, הם לרוב בעלי יעילות נמוכה ולעיתים קרובות הרעילות הרבה יותר גבוהה מהסיכוי לעזור. במקרים כאלה הטיפולים ברפוא משלימה יינתנו לבד ללא שילוב עם טיפולים אחרים. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן