היפותרמיה לסרטן שד גרורתי מסוג טריפל נגטיב

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

20/06/2012 | 15:13 | מאת: אוריתה

ד"ר ברנר שלום, האם היפרתרמיה יעילה במקרים של סרטן שד גרורתי (עם גרורות בכבד ובעצמות) מסוג TRIPLE NEGATIVE? המאמר הבא אומר שלא - http://www.owlnet.rice.edu/~rv4/Ajayan/cancer.pdf כמו כן, אשמח לדעת האם האתה מכיר את שיטת ה - nanoparticle-mediated photothermal therapy המוזכרת בכתבה? אודה לקבלת דעתך המלומדת. אוריתה

קראתי בענין את המאמר הנ"לץ טכנולוגית החימום שונה לחלוטין מזו שמשתמשים במכשור שאצלי. במכשור זה משתמשים בגלי רדיו לשם יצירת חום הפוגע רק בתאים ולא בנוזל החוץ-תאי וברקמות אחרות מלבד רקמת הגידול. לכן לטיפול זה אין תופעות לוואי ורעילות כפי שמתואר במאמר הנ"ל לגבי ההיפרתרמיה. בנוסף לכך חלק נכבד מיעילות הטיפול במכשור הקיים הינו עקב השדה החשמלי (הטיפול הוא למעשה "אלקטרו-היפרתרמיה" ונקרא כיום "אונקותרמיה".מות התאים הוא באפופטוזה. לגבי הננו-היפרתרמיה המתוארת במאמר, לפי הבנתי יוצרת חום גבוה מאד באזור מצומצם.הנזק הוא בנקרוזה ולא באפופטוזה ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן