רפואה אלטרנטיבית לחולי סרטן

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

31/07/2017 | 19:06 | מאת: יהודית

שלום רב. אשמח לדעת אילו טיפולים מומלצים לחולי CML למשל דיקור סיני ואיפה ניתן לקבל אותם תודה רבה

דיקור סיני הינו טיפול בסימפטומים ולא במחלה תזונה: Try to eliminate potential food allergens, including dairy (milk, cheese, and butter), wheat (gluten), corn, soy, preservatives, and food additives. Your health care provider may want to test for food sensitivities. Eat antioxidant rich foods, including fruits (such as blueberries, cherries, and tomatoes) and vegetables (such as kale, spinach, and bell peppers). Avoid refined foods, such as white breads, pasta, and sugar. Eat healthy protein favoring free-range, organic sources. Use healthy oils in cooking, such as coconut oil. Be sure to cook olive oil under medium to low heat to prevent carcinogens from forming. Reduce or eliminate trans fatty acids found in commercially-baked goods, such as cookies, crackers, cakes, French fries, onion rings, donuts, processed foods, and margarine. Avoid coffee and other stimulants, alcohol, and tobacco תוספים: ויטמינין C ו D, רסברטרול, קוארצטין, אסטרגלוס, מלטונין, קורקומין, תה ירוק. פעילות גופנית. ד"ר יוסף ברנר

02/08/2017 | 00:55 | מאת: יוסי

תזונה המכילה גלוטן או מוצרי חלב מזיקה לחולי סרטן. שהתוספים שאתה ממליץ עליהם (כל אחד לחוד, או כולם יחד) אכן משפרים את מצבם של חולי סרטן. אם ישנם מחקרים מבוקרים אשמח לקראם.

לכל התוספים שציינתי יש רקע מחקרי. לא אוכל לשלוח לך את המאמרים, תחפש בגוגל. ד"ר יוסף ברנר

03/08/2017 | 02:14 | מאת: יוסי

אפשר לציין רק 3-4 מחקרים ראויים שהוכיחו את טענתך?

זהו פורום לחולים המבקשים ייעוץ לגבי מחלתם. אני לא "טוען" לגבי טיפולים, אלא ממליץ. לפי הערותיך אתה רוצה להתווכח ולא לקבל מיידע. אם אתה רוצה להתווכח לגבי טיפולים משלימים ויעילותם, זה לא המקום. אגב, 70% מהטיפולים הניתנים לחולים בבית החולים (למשל כל טיפול בקו שלישי ומעלה) אינם מבוססי EBV. ד"ר יוסף ברנר

03/08/2017 | 20:40 | מאת: יוסי

מצטער, איני רוצה להתווכח, אבל כשאתה מפרסם המלצות לחולים מה לא לאכול ואילו תוספים לקחת מן הראוי שזה יתבסס על עובדות מוכחות ולא על סיפורים באינטרנט. אשמח גם לקרוא 2-3 מחקרים שהוכיחו שגלוטן ומאכלי חלב מזיקים לחולי סרטן. אני דווקא קראתי כמה מחקרים שהוכיחו שמוצרי חלב דלי שומן מפחיתים סיכון לגידולים במערכת העיכול ואף לסרטן השד.

04/08/2017 | 13:16 | מאת: יוסי

http://www.cancertherapyadvisor.com/fact-sheets/vitamin-c-cancer-fact-sheet/article/678467/

05/08/2017 | 00:24 | מאת: יוסי

http://edzardernst.com/2017/06/how-to-protect-yourself-from-bogus-claims-about-so-called-alternative-medicine/

05/08/2017 | 20:31 | מאת: ד"ר יוסף ברנר

יש כמובן טיפולים "אלטרנטיביים" שאינם מבוססים על דבר ובהחלט רצוי להיזהר. למרבית הטיפולים ה"אלטרנטיביים" יש רקע מחקרי כלשהו ותופעות הלוואי והנזקים לרוב אינם קיימים או מינימליים. ניתן לקרוא ולקבל מידע עם רפרנסים למאמרים בספרי "תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת" בהוצאת מודן, שהוא מעין טקסבוק לרפואה אינטגרטיבית בסרטן. לעומת זאת חולים צריכים להיזהר מאד כאשר מציעים להם כימותרפיה במצבים שסיכוייה לעזור קטנים מאד, וסיכוייה להזיק גבוהים מאד. ד"ר יוסף ברנר

06/08/2017 | 21:48 | מאת: יוסי

אני עדיין מקווה לקבל ממך כמה קישורים למחקרים רציניים שיבססו את המלצותיך : שתזונה המכילה גלוטן או מוצרי חלב לא מומלצת לחולי סרטן ושהתוספים עליהם אתה ממליץ משפרים את ההישרדות של חולי סרטן. בקישורים הבאים אפשר לקרוא מה עובד ובעיקר מה לא עובד בטיפולים אלטרנטיביים בסרטן. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unproven_and_disproven_cancer_treatments https://sciencebasedmedicine.org/cancer-quackery-from-germany-to-australia/ https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_cancer_treatments http://edzardernst.com/2017/06/how-to-protect-yourself-from-bogus-claims-about-so-called-alternative-medicine/

13/08/2017 | 02:43 | מאת: א

ליוסי, אם לא קבלת קישורים כנראה שאין גם מחקרים ראויים למה שבקשת.

04/08/2017 | 09:18 | מאת: הדס

מציינת שיש הבדל בין תזונה שיש סבירות שטובה לבריאות ומחזקת, ויש תזונה אחרת לחלוטין שעוזרת ומקלה כשנמצאים בטיפולים ובמחלה. למשל לחם לבן לא מומלץ לפני, אבל אחרי שחולים קשה למערכת לעל סיבים ירקות חיים וכאלו. .

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן