סרטן ריאות ואופטיבו והקרנות

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

04/07/2017 | 22:21 | מאת: Mmme

אבי חולה סרטן ריאות. עם גרורות לראש. מטופל באופטיבו כ 8 חודשים וכעת יש החמרה במצב. הגידול פוגע בקרום הריאה ליד העצמות והתחיל לקבל שלשום הקרנות למשך 5 ימים רק לאזור דופן החזה ע"מ להקל לו על הכאבים. עבר לפני 14 שנה 2 כריתות ב2 האונות. ועבר טיפולים rssבנקודות בראש וניתוח. כעת עם ההחמרה בריאות. האם כדאי להפסיק את האופטיבו ולהתחיל טיפול אחר? מה אתה ממליץ דר? אנחנו ממש מודאגים.

לפי תאור המקרה, אבא שלן אינו מגיב יותר לתרופה אופטיבו. לכן יש לשקול להפסיק טיפול זה. צריך להתייעץ עם האונקולוג לגבי אפשרויות הטיפול אשר עדיין קיימות. האם טופל בכימותרפיה או תרופות ביולוגיות? מציע לשלב טיפולים בתוספי מזון, ושיטות נוספות של רפואה אינטגרטיבית בטיפולים הנוכחיים של אביך. ד"ר יוסף ברנר

05/07/2017 | 17:16 | מאת: Mmme

תודה רבה דר' על התשובה. אבא קיבל בעבר אירסה וזה עזר לו למשך 6 שנים. טופל בכימו בשם טקסוטר אשר היה יעיל אך היה קשה מבחינת תופעות לוואי. ולכן קיבל אפטיניב שלא עזר. ועכשיו מקבל אופטיבו כבר 8 ח' ובחודש האחרון ישנה החמרה. לאבא היו גם גרורות לראש שטופלו עי rss. איזה טיפול כעת יכול לעזור? הסוג הוא אנדוקרצינומה מסוג תאים לא קטנים. ושוב תודה רבה.

10/07/2017 | 21:17 | מאת: Mmme

כעת לאחר 5 הקרנות לאזור דופן הריאה. אבא סובל ממש מכאבים. רוצים לתת לו קרבופלטין במקום אופטיבו שהפסיק לעזור לאחר 8 ח'. מה דעתך? האם טקסוטר עדיף יותר?

קרבופלטין נראה לי אופציה מתאימה ד"ר יוסף ברנר

11/07/2017 | 08:26 | מאת: Mmme

תודה רבה דר'! האם התופעות לוואי קשות ? ישנה נשירה? ואנחנו רוצים לקחת גם את שמן ריק סימפסון. האם כדאי?

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן