סרטן קיבה גרורתי...

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

04/02/2017 | 23:07 | מאת: ירדן

שלום אמא שלי בת 55 עברה ניתוח כריתת חלק מהקיבה עקב גידול סרטני וכעת התגלו גרורות בחלל הבטן האם טיפול בהיפרתרמיה יכול לעזור? האם לשלב טיפולים נוספים? אשמח לתשובה

היפרתרמיה יכולה לעזור בגידולי קיבה גרורתיים כמו במקרה שהוצג. ניתן לתת כטיפול יחיד אך רצוי בשילוב עם הטיפולים המוצעים בבית החולים. להלן מחקר מסין שהשווה טיפול בכימותרפיה לבד לעומת שילוב טיפול של כימותרפיה עם היפרתרמיה Postoperative abdominal endogenic field hyperthermia combined with FOLFOX regimen in the treatment of 68 cases of advanced gastric cancer] Lin XG, Huang KH, Xie DR, Liu TH. Department of Oncology, Second Affiliated Hospital of Sun Yat-sen University, Guangzhou 510120, China. Nan Fang Yi Ke Da Xue Xue Bao. 2007 Oct;27(10):1501-3 תוספת היפרתרמיה לכימותרפיה לאחר ניתוח אצל חולים עם סרטן הקיבה מחקר מסין השווה 68 חולים עם סרטן הקיבה טופלו לאחר הניתוח בכימותרפיה מורכבת FOLFOX ( 5 פלאואואורציל, לאוקובורין ואוקסליפלטין) בתוספת היפרתרמיה, ל79 חולים שקיבלו את הכימותרפיה בלבד ללא ההיפר תרמיה. התגובה לטיפול הייתה 68.4% בקבוצה עם ההיפר תרמיה לעומת 36.4% בקבוצה שקיבלה כימותרפיה בלבד. לאחר שנה נותרו בחחים 88.2% מהחולים שקיבלו גם היפרתרמיה לעומת 81.0% מהקבוצה עם ההיפר תרמיה בלבד. התוספת של היפרתרמיה לכימותרפיה שיפרה בצורה משמעותית את תוצאות הטיפול ללא תוספת של רעילות. ד"ר יוסף ברנר

05/02/2017 | 11:13 | מאת: ירדן

הבנתי.. אבל לפי מה שאתה כותב מדובר על שנה בלבד בחיים? אין סיכוי לחיות כמה שנים נוספות?

88% מהחולים חיים למעלה משנה, חלקם מספר שנים ד"ר יוסף ברנר

09/02/2017 | 11:43 | מאת: arik

שלום רב, גם לאבי יש סרטן בקיבה גרורתי , מטופל בשיבא אצל פרופ' אדרקא הוא עבר 4 טיפולי כימו למיטב ידעתי ללא תוספת היפרתרמיה - האם זהו טיפול ניסיוני או שזה חלק מהסטנדרט הטיפולי ? האם צריך לבקש את זה באופן מיוחד.

היפרתרמיה חיצונית הינו טיפול שאינו ניתן כיום בארץ בבתי חולים. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן