במה מועיל שרוול לחץ ליד שהוצאו ממנה למפות

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

22/10/2015 | 17:52 | מאת: סוניה

הוצאו 6 נגועות ועוד 17 מבית השחי מה אמור שרוול הלחץ לעזור .ללבוש כל היום למנוע התנפחויות או פרקי יום???האם אפשר לישון עם השרוול. האם בכלל אפשר לישון על הצד על היד השמאלית ??? יש לי כאבים תמידיים מאחורי בית השחי השרוול בכלל לא מגיע לשם והאם אין פתרון לכאבים חוץ מהכדורים .יש לציין שאני משותקת יד ימין ורגל עקב CVA ועכשיו סרטן שד שמאל והכאבים בבית השחי שמאל מניתוח דצמבר14 קשה לי ההליכה עם הקב כואב

שלום סוניה לפני שאענה לך על שאלותייך, אם אין לך פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת קבועה אני ממליצה שתופני על ידי רופא, יש בעיות שצריך לראותן בעיניים כדי לדעת איך לעזור או להקל. 1. אם יש נפיחות ביד,רצוי לחבוש את היד כל היום, לרוב מומלץ לא לישון עם יד שיש עליה שרוול לחץ, אבל אם זה לא מפריע לשינה ויש קושי להורידה, ניתן לישון אתה. אם כבר החלפת שרוול אפשר לישון עם השרוול הישן שאולי פחות לוחץ. 2. בגלל שהוצאו בלוטות לימפה, הנוזל הלימפטי לא מתנקז מהגפה דרך הבלוטות וזו הסיבה לנפיחות. הנוזל מצטבר מתחת לעור. העור גמיש ומתמתח ועלול להכיל עוד ועוד נוזלים.שרוול הלחץ הוא כמו עור לא גמיש אשר מונע מהנוזל להשאר בגפה. 3. אפשר לישון על היד השמאלית, חשוב מאד לישון, בכל צורה שנוח. 4. לגבי הכאב מאחורי בית השחי, יתכן שהוא נובע מכך שאין טווח תנועה מלא בכתף, לכן ההמלצה לפנות למכון לפיזיותרפיה. שם גם יוכלו לבדוק את הקב, לפעמים שינוי גובה שלו או ריפוד אחר בבית השחי יכול לעזור. מקווה שעניתי על שאלותייך, בהצלחה, ניצה

25/10/2015 | 17:20 | מאת: סוניה

תודה על הפירוט

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)