זריקות אנטיביוטיות לבצקת בשל זיהום חוזר

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

04/01/2014 | 17:56 | מאת: mm

שלום, אימי בת 72 עברה לפני כשנה ניתוח הוצאת גוש בוולוה והוצאת לימפות במפשעה. לאחר מכן עברה טיפולי הקרנות ולפני כחודשיים עברה ניתןח נוסף בוולוה להוצאת נגע. ולשאלתי במהלך השנה האחרונה אימי סובלת בבצקות ברגליים כל פעם ברגל אחרת וסבלה מזיהומים חוזרים. טופלה באנטיביטיקה לוריד ודרך הפה. לאחרונה הוצע לה עי רופאת המשפחה לבצע חיסון אנטביוטי חודשי למשך חצי שנה שנה. כמו כן חלק מהרופאים הציעו לה לשים תחבושות אלסטיות וחלק גרב אלסטית. כיום אנחנו מבולבלים לא ברור לנו האם הזריקות נחוצות או לאו והאם לשים גרב אלסטית או תחבושת אלסטית. יש לציין שאימי עתידה ללכת לפייזו לימפטי. לתשובתכם אודה.

שלום רב אכן חשוב ביותר הטיפול בלימפאדמה על ידי פיזיותרפיה לימפטית. הטיפול הלימפטי מטרתו הוא להוריד נפיחות, אשר עצם המצאותה עלולה לגרום לזיהומים כי מערכת הלימפה היא מערכת חיסונית. גם נפיחות וגם הוצאת בלוטות לימפה פוגעות בתקינות המערכת החיסונית. בהצלחה רבה בטיפולי הפיזיותרפיה הלימפטית, הפורום הזה מנוהל על ידי פיזיותרפיסטים, כך ששאלה לגבי אנטיביוטיקה צריכה להיות מופנית לפורום רופאים. בברכה, ניצה

07/01/2014 | 11:47 | מאת: mm

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)