לוע הארי 6 אורנית

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

11/11/2013 | 15:00 | מאת: נירה

שלום אני סובלת מלימפדמה ביד שמאל לאחר למפקטומישבוצע ב 2011. קבעתי חופשה בים המלח לפני שחשבתי על כל השאלות- האם מותר לפגועי לימפדמה מותר להיות באזור ים המלח? האם מותר להכנס לים? בריכות בוץ? עיסוי? תודה נירה

שלום נירה חופש זה דבר טוב-קודם כל. לא נראה לי שיש בעייה להכנס לים המלח עצמו,אבל בגלל השמש לבשי חולצה עם שרוול ארוך, שיזוף אינו רצוי,גם מחוץ למים. עם בריכות בוץ אולי כדאי להזהר בגלל זיהום? אין לי תשובה חד משמעית,אז אולי להמנע מלהכניס את היד. עיסוי-לרוב יש בים המלח עיסוי לימפטי,אני יודעת שזה לא בדיוק עיסוי רפואי, אבל אם נעשה בכיוון הנכון ביד, ולא לבית השחי, לא נראה לי שזו בעיה. כל עיסוי ניתן לעשות בכל חלקי הגוף האחרים. התנהגי עם היד כמו תמיד.חבשי או לבשי גרב כרגיל, העיקר -תהני! בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)