לימפדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

26/10/2012 | 18:59 | מאת: עליזה

שלום רב, עברתי לפני שנה ניתוח להוצאת גידול סרטני בשד שמאל בנוסף הוסרו לי 20 קישוריות לימפה. בבית השחי, עברתי טיפולים כימותרפיים והקרנות ובנוסף הרצפטין, באמצע הטיפולים החלה לי בצקת הן ביד והן בשד, באזור הצלקת בשד הנפיחות קשה ומכאיבה ,היד השמאלית גם כואבת ובצקתית התחלתי בטיפולים של עיסוי לימפטי ואף קיבלתי שרוול ליד, בתחילה העיסויים עזרו והרגשתי הקלה אולם התיאשתי והפסקתי את הטיפולים כמובן שהבעיה נותרה השד נפוח והן היד, ימים יותר וימים פחות, אני מאוד מיואשת מהבעיה במיוחד הנפיחות בשד מאוד מפריעה לי כאשר אני לובשת חזיה. ניסיתי כבר עשרות סוגים של חזיות, שאלתי האם להמשיך בטיפולי הניקוז, האם המשיך לשים את השרוול , ומאחר והתגלתה אצלי אי ספיקה קלה של הכליות ממש באמצע הטיפולים הקריאטינין התחיל לעלות , אני נמצאת במעקב, היתכן שיש קשר של הניקוז הלא תקין לכשל בתפקודי הכליה. אודה לכם מאוד על קבלת יעוץ והדרכה מה לעשות הלאה תודה ושבת שלום עליזה

עליזה שלום רב נראה לי שלא סביר שלימפאדמה תגרום לאי ספיקת כליות.עברת טיפולים קשים בשנה האחרונה, עדיף לשאול את הרופאים המטפלים לגבי אי הספיקה,שלדברייך היא קלה. צר לי לשמוע שהתייאשת מהטיפול הלימפטי. אני מציעה שתחזרי לטפל, הלא ציינת שהייתה הקלה. אם היד התנפחה מאד, צריך לבדוק אם השרוול מתאים. מנסיון עם מטופלות שלי יתכן שכדאי לחבוש בתחבושות לפני החזרה לשרוול. חשוב מאד לעסות את השד והצלקת כדי להוריד רגישות ונפיחות.אני מייעצת לא להתעקש על חזיה אם זה מכאיב, אם כי חזיה מונעת הצטברות נפיחות. עליזה, הכי חשוב לא להתייאש ולהתחיל מחדש, עם מעקב אונקולוגי וכרורגי וכמובן של פיזיותרפיסטית לימפטית.שתפי את הצוות המטפל בתחושותייך. אני מאחלת לך הצלחה, וכח ומוטיבציה לטפל בעצמך! ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)